Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 3. 2012,
9.08

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Andy Murray Jo Wilfried Tsonga Janko Tipsarević

Četrtek, 29. 3. 2012, 9.08

4 leta, 7 mesecev

Tsonga in Tipsarević namučila Nadala ter Murrayja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na teniškem turnirju serije masters v Miamiju sta se v polfinale po pričakovanju uvrstila Rafael Nadal in Andy Murray, ki pa sta imela presenetljivo veliko dela s svojima nasprotnikoma.

Znani sta tudi prvi polfinalistki v ženskem delu žreba. Francozinja Marion Bartoli in Poljakinja Agnieszka Radwanska sta premagali ugledni nasprotnici, prvo igralko sveta Belorusinjo Viktorijo Azarenko ter domačinko Venus Williams. Za Azarenko je to celo prvi poraz v tej sezoni, potem ko je nanizala 26 zaporednih zmag.

Medtem ko sta se Bartolijeva in Radwanska dokaj z lahkoto uvrstili v polfinale, sta se Nadal in Murray kar namučila s Jo-Wilfriedom Tsongo ter Srbom Jankom Tipsarevićem. Zelo spektakularen je bil dvoboj med drugim igralcem sveta in Francozom. Španec je bil po dobljenem prvem nizu tudi v drugem na pragu zmage, a je Tsongaju uspel brejk, ko je Nadal serviral za uvrstitev v polfinale. Nepredvidljivi Francoz je dobil štiri igre zapored in izenačil rezultat. V tretjem nizu sta si igralca po nekaterih atraktivnih izmenjavah priigrala brejk priložnosti, prvo pa je v deveti igri izkoristil Nadal. Nasprotnik se ni predal in si je v naslednji igri pripravil novo priložnost, a je imel smolo, saj mu je ravno takrat počila struna in žogica na njegov odgovor ob Nadalovem servisu je zletela daleč v avt. Španec je bil prepričan, da je napačno taktiko izbral že mnogo prej, ko je imel priložnost, da dvoboj precej hitreje pripelje do konca. "Ko sem si priigral brejk prednosti v drugem nizu, sem začel igrati bolj obrambno, Jo pa boljše. Potem je delal precej manj napak," je dejal Rafael Nadal in dodal, da se bo skušal čim bolj regenerirati do polfinala z Murrayjem.

Britanec je za razliko od Nadala izgubil prvi niz z drugim najboljšim srbskim igralcem. V dvoboju, polnem brejkov, je Murray vendarle strl odpor Tipsarevića.

Ne spreglejte