Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 11. 2021,
17.11

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Novak Đoković teniški globus

Sobota, 6. 11. 2021, 17.11

2 leti, 5 mesecev

Teniški globus, 6. november

Đoković z uvrstitvijo v finale že številka ena za leto 2021

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Novak Đoković | Novak Đoković bo leto 2021 sklenil kot številka ena svetovnega tenisa. | Foto Guliverimage

Novak Đoković bo leto 2021 sklenil kot številka ena svetovnega tenisa.

Foto: Guliverimage

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković bo še sedmič v karieri sezono končal na prvem mestu lestvice ATP, potem ko je v prvem polfinalu zadnjega mastersa sezone v Parizu s 3:6, 6:0, 7:6 (5) premagal Poljaka Huberta Hurkacza. V finalu se bo pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom, ki je s 6:2, 6:2 ugnal Nemca Alexandra Zvereva.

Štiriintridesetletni Beograjčan si je pred tem s šestimi uvrstitvami na vrh lestvice ob koncu koledarskega leta rekord delil z Američanom Petom Samprasom. Srb je bil najboljši na lestvici ATP tudi v letih 2011, 2012, 2014, 2015, 2018 in 2020.

"To je izpolnitev sanj, saj je bil Pete moj idol, ko sem bil majhen fantek. Da sem prišel do takšnega mejnika, ni samo moja, temveč tudi zasluga moje ekipe. Čudovito je biti v tem položaju," je po dvoboju dejal prvi nosilec.

"Ponosen sem, da bom znova številka ena ob koncu sezone, in to po kakšnem dvoboju. Bilo je tesno vse do zadnje točke. Trenutno sem res presrečen," je še dodal Srb.

Đoković je danes proti Hurkaczu zabeležil 47. zmago v sezoni. Hurkacz je po eni slabi igri Srba na lasten začetni udarec dobil prvi niz, v drugem pa mu je Beograjčan zavezal kravato. Tretji je bil znova izenačen, odločila pa ga je podaljšana igra, v kateri je bil za malenkost boljši prvi nosilec.

Skupno bo srbski tenisač že 123. igral v finalih turnirjev serije ATP in lovil 86. lovoriko. V pariški dvorani Bercy je doslej slavil petkrat. V nedeljo bo lovil peti naslov v sezoni, tri od letošnjih štirih turnirskih zmag je zabeležil na turnirjih velike četverice, le Medvedjev mu je na OP ZDA preprečil koledarski grand slam.

Prav branilec naslova v Parizu Medvedjev bo Đokovićev tekmec, potem ko je v drugem polfinalu Moskovčan zanesljivo ugnal Zvereva. Po vsega uri in 20 minutah je bil končni izid 6:2, 6:2 v korist zmagovalca New Yorka. Z Đokovićem sta doslej odigrala devet dvobojev, s 5:4 pa je boljši Beograjčan. Je pa Moskovčan dobil štiri od zadnjih šestih obračunov.

Drugi nosilec bo igral v 21. finalu v karieri in šestem letos. Poleg OP ZDA pa je Moskovčan osvojil še masters v Torontu, travnati turnir na Majorki ter turnir v Marseillu. Edini poraz v finalu je doživel na zadnji stopnički OP Avstralije, ko ga je Đoković ugnal s 3:0 v nizih.

Danes sta postala znana tudi že najboljša tenisača v dvojicah v tej sezoni. Naziv številke ena bo pripadel Hrvatoma Mateju Paviću in Nikoli Mektiću.

Pariz, masters ATP (2.603.700 evrov):

Polfinale:
Novak Đoković (Srb/1) - Hubert Hurkacz (Pol/7) 3:6, 6:0, 7:6 (5);
Danil Medvedjev (Rus/2) - Alexander Zverev (Nem/4) 6:2, 6:2.

Preberite še:

Hubert Hurkacz
Sportal Hurkacz kot zadnji na zaključni turnir
Novak Đoković
Sportal Đoković brez težav v polfinale
Ne spreglejte