Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2019,
18.49

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

teniški globus

Nedelja, 20. 10. 2019, 18.49

4 leta, 8 mesecev

Teniški globus, 20. oktober

Murrayju naslov v Antwerpnu, Bedene uspešno skozi kvalifikacije Dunaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Andy Murray | Andy Murray je zmagovalec Antwerpna. | Foto Guliver/Getty Images

Andy Murray je zmagovalec Antwerpna.

Foto: Guliver/Getty Images

Zmagovalec teniškega turnirja ATP v Antwerpnu je britanski povratnik Andy Murray, ki je v finalu s 3:6, 6:4 in 6:4 premagal Švicarja Stana Wawrinko. Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno nastopal v kvalifikacijah turnirja ATP na Dunaju z denarnim skladom 2,4 milijona evrov in se prebil na glavni del turnirja.

Škotski teniški igralec Andy Murray se je prvič po letu 2017 in tem ko je zaradi poškodb že napovedal, da bo lopar postavil v kot, spet prebil do turnirske zmage. V finalu 635.000 evrov vrednega turnirja v Antwerpnu je s 3:6, 6:4 in 6:4 premagal Švicarja Stana Wawrinko in se po skoraj dveh urah in pol razveselil 46. osvojenega turnirja v karieri.

Murray, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, zdaj pa 243. igralec sveta, je lani po odprtem prvenstvu Avstralije zaradi težav s kolkom napovedal konec kariere, potem pa se je v letošnji sezoni počasi vračal na teniška igrišča in zdaj dobil nov turnir.

Dvoboj je bil zelo izenačen, prvi niz je dobil Švicar, naslednja dva na Škot. Zadnji niz je zaznamoval kar pet odvzemom servisa na obeh straneh, na koncu pa je bil srečnejši Murray, ki je po koncu potočil tudi nekaj solz.

"Zmaga mi veliko pomeni, zadnji dve leti sta bili zelo težki, imel sem veliko poškodb. Neverjetno je biti nazaj in tako igrati v finalu proti Stanu, ki je igral odlično. Nisem pričakoval, da bom zmagal, a sem presrečen," je bil po koncu presrečen 32-letnik. Murray je dejal tudi, da je to zaradi vseh težav mogoče ena njegovih največjih zmag.

Dve leti starejši Wawrinka ostaja pri 16 osvojenih turnirjih, nazadnje je zmagal maja leta 2017 v Ženevi.

Murray je dobil prvi turnir v posamični konkurenci po marcu 2017, ko se je začel spopadati z zdravstvenimi težavami.

Bedene uspešen v kvalifikacijah

Aljaž Bedene je v drugem krogu kvalifikacij s 6:2 in 7:6 (6) premagal Argentinca Federica Delbonisa. V prvem krogu kvalifikacij je bil Bedene s 6:2 in 6:4 boljši od Slovaka Jozefa Kovalika. Glavni del turnirja v avstrijski prestolnici se bo začel v ponedeljek.

Benčićevi Moskva

Švicarska teniška igralka Belinda Benčič si je po sobotni zmagi v polfinalu turnirja v Moskvi zagotovila zadnje mesto na zaključnem WTA turnirju v Shenzenu, danes pa je postala še zmagovalka 1,02 milijona dolarjev vrednega turnirja v ruski prestolnici. V finalu je 22-letnica s 3:6, 6:1 in 6:1 premagala domačinko Anastazijo Pavljučenkovo.

Benčičeva, ki je na svoji poti do finala Moskve izločila tudi Polono Hercog, je osvojila četrti turnir WTA v karieri. Letos je dobila tudi turnir v Dubaju, na odprtem prvenstvu ZDA pa se je uvrstila v polfinale in se znova uvrstila med najboljših deset igralk sveta, kjer je bila prvič že leta 2015.

Pavljučenkova je v Moskvi izgubila še drugi finale letos. V Osaki jo je na zadnji stopnici premagala takratna številka ena ženskega tenisa Japonka Naomi Osaka.

Poleg Benčičeve so si finalni nastop v Shenzenu že pred tem priborile Ashleigh Barty, Karolina Pliškova, Simona Halep, Bianca Andreescu, Naomi Osaka, Petra Kvitova in Jelina Svitolina.

Ostapenkova po dveh letih do nove turnirske zmage

Letošnja zmagovalka teniškega turnirja WTA v Luxembourgu je postala Latvijka Jelena Ostapenko. Dvaindvajsetletnica je v finalu 250.000 dolarjev vrednega turnirja s 6:4 in 6:1 premagala drugo nosilko turnirja Nemko Julio Görges in se po dveh letih znova razveselila turnirske zmage.

To je bil prvi medsebojni obračun igralk, do svojega tretjega turnirja WTA pa je prišla Latvijka, 63. igralka sveta. Pred tem je leta 2017 presenetljivo osvojila odprto prvenstvo Francije in zmagala še na turnirju v Seulu.

Tridesetletna Nemka ostaja pri sedmih lovorikah WTA.

Šapovalov do prvenca v Stockholmu

Kanadski teniški igralec Denis Šapovalov se je v Stockholmu (635.000 evrov denarnega sklada) razveselil prve osvojene lovorike ATP. Za prvenec je 20-letnik v finalu s 6:4 in 6:4 ugnal sedem let starejšega Srba Filipa Krajinovića, ki bo tako moral še malo počakati na prvo turnirsko zmago.

Odločilni sta bili tretja igra prvega in deveta igra drugega niza, ko je trenutno 34. igralcu sveta uspelo odvzeti servis nasprotniku.

To je bil prvi finale turnirja ATP za Šapovalova, Krajinović pa je v svojem tretjem zabeležil še tretji poraz.

Rubljov do zmage na domačem turnirju v Moskvi

Finale teniškega turnirja ATP v Moskvi z nagradnim skladom 840.130 dolarjev se je iztekel po domačih notah, saj ga je dobil Andrej Rubljov. Dvaindvajsetletni Rus je v finalu s 6:4 in 6:0 premagal deset let starejšega Francoza Adriana Mannarina, s katerim sta se srečala prvič.

Rubljov, trenutno 31. igralec sveta, je v četrtem finalu prišel do druge turnirske zmage, pred tem je leta 2017 zmagal v Umagu.

Na drugi strani je Mannarino, 44. igralec s svetovne teniške lestvice ATP, zaigral v devetem finalu in ostaja pri eni turnirski zmagi. To je dosegel v letošnji sezoni, ko je zmagal v nizozemskem s-Hertogenboschu.

ATP:

WTA:

Preberite še:

Andy Murray
Sportal Sanjski finale v Antwerpnu, Wawrinka proti Murrayu, Bedene uspešen na Dunaju
Ne spreglejte