Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 10. 2017,
18.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Simona Halep Garbine Muguruza ATP WTA teniški globus Rafael Nadal

Sobota, 7. 10. 2017, 18.30

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 7. oktober

Nadal vse bližje 75. naslovu, Halepova prvič na prestolu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Rafael Nadal Peking 2017 | Foto Reuters

Foto: Reuters

V finalu tri milijone dolarjev vrednega turnirja ATP v Pekingu bosta igrala prvi igralec sveta Španec Rafael Nadal in Avstralec Nick Kyrgios, 19. tenisač na svetu.

Rafael Nadal je v polfinalu premagal Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:3, 4:6 in 6:1, Nick Kyrgios pa je bil v dveh nizih boljši od Nemca Alexandra Zvereva (6:3, 7:5).

Halepova s prestola vrgla Muguruzo

Na prvem mestu ženske teniške svetovne jakostne lestvice WTA se s ponedeljkom obeta sprememba. Romunka Simona Halep je z uvrstitvijo v finale turnirja WTA v Pekingu s prestola odstranila Španko Garbine Muguruzo, letošnjo zmagovalko turnirja za veliki slam v Wimbledonu.

Šestindvajsetletna Helepova se je prvič v karieri zavihtela na prvo mesto razpredelnice WTA. Naslov številke 1 ženskega tenisa pa si je zagotovila, potem ko je v polfinalu turnirja v Pekingu s 6:2, 6:4 premagala Latvijko Jeleno Ostapenko, presenetljivo zmagovalko letošnjega turnirja za grand slam v Parizu.

Simona Halep bo v ponedeljek zavzela vrh lestvice WTA. | Foto: Reuters Simona Halep bo v ponedeljek zavzela vrh lestvice WTA. Foto: Reuters

Halepova je petindvajseta teniška igralka v zgodovini z naslovom prve igralke sveta na lestvici WTA v konkurenci posameznic. Halepova je tudi prva Romunka na vrhu lestvice WTA od leta 1975 oziroma prve objave lestvice. Garbine Muguruza se z vrha poslavlja po štirih tednih. Pred njo so prvo mesto lestvice letos zasedale še Čehinja Karolina Pliškova, Nemka Angelique Kerber in Američanka Serena Williams.

Halepova je bila na pragu prvega mesta na OP Franciji, a ji je naskok na vrh preprečila Ostapenkova, ko jo je premagala v finalu Roland Garrosa.

Romunka bo v nedeljo lovila svoj prvi naslov v Pekingu ter 16. v karieri. V finalu se bo pomerila s Francozinjo Caroline Garcia, ki je premagala Čehinjo Petro Kvitovo.

Peking, ATP (3.000.000 dolarjev):

Polfinale:
Rafael Nadal (Špa, 1) : Grigor Dimitrov (Bol, 3) 6:3, 4:6, 6:1;
Nick Kyrgios (Avs, 8) : Alexander Zverev (Nem, 2) 6:3, 7:5.

Peking, WTA (6.381.679 dolarjev):

Polfinale:
Simona Halep (Rom, 2) : Jelena Ostapenko (Lat, 9) 6:2, 6:4;
Caroline Garcia (Fra) : Petra Kvitova (Češ, 12) 6:3, 7:5.

Šestindvajsetletni Goffin bo lovil svoj četrti naslov na turnirjih serije ATP. | Foto: Reuters Šestindvajsetletni Goffin bo lovil svoj četrti naslov na turnirjih serije ATP. Foto: Reuters

Belgijsko-francoski obračun v finalu turnirja ATP v Tokiu

Znana sta finalista teniškega turnirja ATP v Tokiu z nagradnim skladom 1.563.795 ameriških dolarjev. Belgijec David Goffin se bo v nedeljo za lovoriko udaril s Francozom Adrianom Mannarinom.

Goffin, četrti nosilec, je v polfinalu premagal Argentinca Diega Schwartzmana s 7:6 (3), 7:6 (6), nepostavljeni Mannarino pa je bil boljši od prvega nosilca Hrvata Marina Čilića s 6:7 (5), 6:4, 6:0.

Šestindvajsetletni Goffin bo lovil svoj četrti naslov na turnirjih serije ATP. Letos oktobra je zmagal že na turnirju v Shenzhenu, prva turnirja pa je osvojil leta 2014, ko je bil najboljši v Kitzbühlu in Metzu. Devetindvajsetletni Mannarino se je uvrstil v svoj še četrti finale na turnirjih ATP, leta 2015 v Aucklandu in Bogoti, letos julija v Antalyi, naslova še ni osvojil.

Ne spreglejte