Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2020,
21.46

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Aljaž Bedene teniški globus

Nedelja, 25. 10. 2020, 21.46

3 leta, 6 mesecev

teniški globus, 25. oktober

Zverev zbira lovorike, v tem tednu je osvojil že drugo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Zverev | Alexander Zverev je še drugič v tednu dni dobil turnir. | Foto Reuters

Alexander Zverev je še drugič v tednu dni dobil turnir.

Foto: Reuters

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je še drugič v tednu dni dobil turnir v Kölnu. V finalu je po uri in 11 minutah ugnal Argentinca Diega Schwartzmana s 6:2, 6:1 ter osvojil 13. turnirsko zmago v karieri.

Argentinec, sicer polfinalist letošnjega OP Francije ni imel nikakršnih možnosti proti razigranemu 23-letniku iz Hamburga. Zverev je nadzoroval dvoboj in z novo turnirsko zmago kronal sijajne igre v zadnjih dveh tednih.

Preteklo nedeljo je namreč dobil tudi prvi turnir v Kölnu, potem ko je v finalu ugnal Kanadčana Felixa Auger-Aliassima. Skupaj s tem tednom je v nemškem mestu nanizal osem zmag zapovrstjo.

V 21. nastopu v finalu je Zverev slavil še 13. v karieri, s čimer je med igralci svoje generacije in mlajšimi tenisači daleč najuspešnejši v tej statistiki. Sledi mu Rus Danil Medvedjev s sedmimi.

Köln, ATP (271.345 evrov), finale:
Alexander Zverev (Nem/1) - Diego Schwartzman (Arg/2) 6:2, 6:1.

Aljaž Bedene se je uvrstil na glavni turnir na Dunaju. | Foto: Reuters Aljaž Bedene se je uvrstil na glavni turnir na Dunaju. Foto: Reuters

Bedene na glavnem turnirju Dunaja

Naslednji teden bo najmočnejši moški teniški turnir, na katerem bosta prva nosilca Srb Novak Đoković in Avstrijec Dominic Thiem, na Dunaju. V avstrijski prestolnici bo igral tudi najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene, ki je bil uspešen v kvalifikacijah.

Najprej je s 6:0 in 6:4 premagal domačina Davida Pichlerja, danes pa še Italijana Lorenza Sonega, ki je na lestvici ATP na 42. mestu, deset mest višje od Slovenca.

Bedene, 52. igralec sveta, je bil po dveh urah in 15 minutah boljši s 6:2, 4:6, 7:5.

Sabalenka boljša od Azarenke

Belorusinja Arina Sabalenka je zmagovalka teniškega turnirja v Ostravi. V prvem beloruskem finalu v teniški zgodovini je tretja nosilka s 6:2 in 6:2 premagala zaradi zdravstvenih težav slabotno Viktorijo Azarenka. Za zmago je potrebovala le uro in osem minut.

To je bila druga letošnja zmaga Sabalenke na turnirjih WTA, prvič je bila najboljša februarja v Katarju, še preden je izbruhnila epidemija covida-19.

Arina Sabalenka je v finalu Ostrave premagala rojakinjo Viktorijo Azarenko. | Foto: Getty Images Arina Sabalenka je v finalu Ostrave premagala rojakinjo Viktorijo Azarenko. Foto: Getty Images

Enaintridesetletna Azarenka, nekdanja prva igralka sveta, je nastopila v svojem 40. finalu turnirjev WTA. Jubilej so ji pokvarile zdravstvene težave, zaradi katerih se je težko premikala in je morala vzeti tudi medicinski odmor, v katerem se je terapevt posvečal njenem zatilju.

Sabalenka bo igrala tudi v finalu dvojic igrala. Z Elise Mertens se bosta pomerili proti Gabrieli Dabrowski in Luisi Stefani.

Humbertu turnir v Antwerpnu

Mladi francoski teniški igralec Ugo Humbert je v finalu teniškega turnirja v Antwerpnu z nagradnim skladom 472.590 evrov s 6:1 in 7:6 (4) premagal Avstralca Alexa De Minaura in se veselil svoje druge turnirske zmage. Prvo je zabeležil na začetku letošnjega leta v Aucklandu.

Dvaindvajsetletni Francoz, 38. na lestvici ATP, je bil v prvem nizu mnogo boljši tekmec, v drugem pa je Avstralec, sicer osmi nosilec, prišel k sebi, a tekmecu ni mogel vzeti začetnega udarca, tako da je odločala podaljšana igra.

V njej je imel boljše živce Francoz, ki je psihološko stabilnost pokazal že v polfinalu, ko je proti Britancu Danielu Evansu rešil štiri zaključne žogice za zmago tekmeca.

Ostrava, WTA (447.060 evrov),  finale:
Arina Sabalenka (Blr/3) - Viktorija Azarenka (Blr/4) 6:2, 6:2

 

Antwerpen, ATP, finale:
Ugo Humbert (Fra) - Alex De Minaur (Avs/8) 6:1, 7:6 (4).

Preberite še:

Aljaž Bedene
Sportal Bedene zlahka preskočil prvo oviro, v Ostravi bo slavila Belorusinja
Ne spreglejte