Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 6. 2018,
19.03

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Natisni članek

teniški globus Roger Federer Novak Đoković

Nedelja, 24. 6. 2018, 19.03

5 let, 10 mesecev

Teniški globus, 24. junij

Čilić zaustavil Đokovića, Federer se poslavlja od številke ena, Klepačeva slavila na Mallorci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29
Borna Čorić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaški teniški igralec Borna Čorić je zmagovalec turnirja ATP v Halleju z nagradnim skladom 1,984 milijona evrov. V finalu je s 7:6 (6), 3:6 in 6:2 presenetljivo premagal Švicarja Rogerja Federerja. Ta bo po porazu izgubil prvo mesto na lestvici ATP.  V Londonu je Hrvat Marin Čilić po velikem preobratu v finalu strl Srba Novaka Đokovića (5:7, 7.6, 6.3).

Čorić je v Halleju prišel do drugega naslova kariere, prvega je osvojil lani v Marakešu, sploh prvič pa je premagal legendarnega Švicarja, ki je v Halleju slavil kar devetkrat.

Federer bi za ohranitev prvega mesta moral dobiti turnir, na katerem je bil kar 12-krat finalist.

Čilić po preobratu ugnal Đokovića

V finalu turnirja v Londonu sta se udarila srbski teniški zvezdnik Novak Đoković in Hrvat Marin Čilić. Beograjčan se je do finala prebil brez izgubljenega niza, medtem ko je Čilić oddal le en niz. Uvodni niz je s 7:5 pripadel Srbu, v drugem pa je po tie-breaku Hrvat izenačil, tako da je o zmagovalcu odločal tretji niz. Dobil ga je Čilić s 6:3 in Đokoviću preprečil, da bi prvič po letu dni zmagal na turnirju serije ATP. Nazadnje mu je to uspelo lani na travi v Eastbournu.

Marin Čilić je Novaku Đokoviću preprečil, da bi po letu dni osvojil turnir ATP. | Foto: Reuters Marin Čilić je Novaku Đokoviću preprečil, da bi po letu dni osvojil turnir ATP. Foto: Reuters

"Zame je ta zmaga nekaj posebnega, saj sem lani že imel zaključno žogico, a je nisem izkoristil. Dvoboj je bil težak, toda po šestih letih sem le dočakal tole lovoriko," je dejal Čilić, ki je v drugem nizu že zaostajal tudi z 1:4, a se vrnil in naredil preobrat.

Klepačeva slavila na Mallorci

Palma de Mallorca, 24. junija - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez zmagala na turnirju WTA na Mallorci z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. Prvi nosilki sta v finalu dvojic ugnali Čehinji Lucie Šafarovo in Barboro Stefkovo s 6:1, 3:6 in 10:3. Za Klepačevo je to šesta turnirska zmaga v konkurenci dvojic.

Andreja Klepač slavi šesto turnirsko zmago v konkurenci dvojic. | Foto: Vid Ponikvar Andreja Klepač slavi šesto turnirsko zmago v konkurenci dvojic. Foto: Vid Ponikvar

Kvitovi naslov v Birminghamu

Čehinja Petra Kvitova je zmagovalka teniškega turnirja na travi v Birminghamu z nagradnim skladom 846.000 ameriških dolarjev, ki služi kot priprava za letošnji tretji turnir za veliki slam v Wimbledonu. V finalu je osma igralka sveta premagala Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo v treh nizih s 4:6, 6:1 in 6:2.

Petra Kvitova je zmagovalka teniškega turnirja na travi v Birminghamu. | Foto: Reuters Petra Kvitova je zmagovalka teniškega turnirja na travi v Birminghamu. Foto: Reuters

Nemka Maria na Mallorci do prvega naslova med posameznicami

Nemška teniška igralka Tatjana Maria je na Mallorci osvojila svoj prvi naslov WTA med posameznicami v karieri. V finalu turnirja na travi z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev je presenetljivo v uri in 36 minut nadigrala višjepostavljeno Latvijko Anastasijo Sevastovo 6:4 in 7:5.

Tridesetletna Maria, 79. uvrščena igralka na lestvici WTA, je do ključnega breaka v prvem nizu proti 20. igralki na svetu prišla v zadnji igri. V drugem nizu je po zaostanku s 0:4 popolnoma preobrnila potek igre, izenačila na 4:4, v zaključku pa znova dobila odločilno igro na servis 28-letne nasprotnice.

Z zmago bo Maria na novi lestvici WTA v ponedeljek pridobila 31 mest in bo 48. Njena najvišja uvrstitev doslej je 46. mesto, ki ga je dosegla novembra lani.

Mallorca, WTA (250.000 USD), finale, dvojice:

Andreja Klepač/Maria Jose Martinez Sanchez (Slo/Špa/1) - Lucie Šafarova/Barbora Stefkova (Češ) 6:1, 3:6, 10:3.

 

Mallorca, WTA (250.000 USD),finale, posameznice:

Tatjana Maria (Nem) - Anastasija Sevastova (Lat) 6:4, 7:5.

 

Rafael Nadal, Maria Francisca Perello
Sportal Rafael Nadal je razkril, zakaj še nima družine
 
Roger Federer
Sportal Federerja čaka hrvaška zapreka, Đoković in Čilić za naslov v Queensu
Ne spreglejte