Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2016,
19.27

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Natisni članek

Rafael Nadal tenis Cagla Buyukakcay Laura Siegemund

Sobota, 23. 4. 2016, 19.27

6 let, 12 mesecev

Turkinja na domačih tleh spisala zgodovino, sanjski teden Nemke se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Cagla Buyukakcay | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Cagla Buyukakcay je prva turška tenisačica, ki se je uvrstila v finale turnirja WTA.

118. igralka na svetu je v polfinalu domačega turnirja v Istanbulu premagala Švicarko Stefanie Vögele in se bo v finalu pomerila z Danko Kovinić iz Črne gore (60. na WTA), ki bo prav tako prvič v karieri igrala v finalu turnirja WTA.

 

Bo Nadal Nišikoriju preprečil tretje zaporedno slavje?

Rafael Nadal se bo za krono Barcelone udaril z Japoncem Nišikorijem | Foto: Rafael Nadal se bo za krono Barcelone udaril z Japoncem Nišikorijem

V finalu teniškega turnirja v Barceloni, vrednega 2,4 milijona, bosta igrala peti in šesti igralec sveta, domačin Rafael Nadal in Japonec Kei Nišikori. Slednji je v polfinalu odpravil Francoza Benoita Paireja s 6:3, 6:2, Nadal pa je bil boljši od Nemca Philippa Kohlschreiberja s 6:3 in 6:3.

Španec, osemkratni zmagovalec tega turnirja, bo v nedeljo ob 10. uri dopoldan naskakoval 69. naslov na turnirjih ATP in drugega zaporednega, potem ko je prejšnji teden dobil masters v Monte Carlu, branilec naslova Nišikori, ki je v Barceloni dobil zadnja dva turnirja, tako da je danes zabeležil že 14. zaporedno zmago, pa dvanajstega v karieri in prav tako drugega letos.

V Bukarešti francosko-španski finale

V finalu teniškega turnirja v Bukarešti se bosta pomerila nepostavljena igralca, Francoz Lucas Pouille in Španec Fernando Verdasco. Francoz je bil v polfinalu s 7:6 (4) in 6:3 boljši od tretjega nosilca, Argentinca Federica Del Bonisa, Verdasco pa je s 6:3, 3:6 in 6:2, premagal četrtega nosilca, rojaka Guillerma Garcia-Lopeza.

Za Pouilla, 72. igralca sveta, bo to prvi nastop v finalu kakšnega izmed turnirjev ATP, Verdasco pa je osvojil že šest turnirjev ATP.

Siegemundova izločila Radwansko

Nemška teniška igralka Laura Siegemund ima za seboj teden kariere. Na glavni turnir v Stuttgartu se je prebila skozi kvalifikacije - v zadnjem dvoboju je premagalo našo Polono Hercog - v nedeljo pa bo igrala v finalu proti veliko bolj znani rojakinji, zmagovalki Australian Opna, Angelique Kerber.

Lura Siegemund je v polfinalu Stuttgarta izločila prvo nosilko. | Foto: Guliverimage/Getty Images Lura Siegemund je v polfinalu Stuttgarta izločila prvo nosilko. Foto: Guliverimage/Getty Images

Osemindvajsetletna Laura Siegemund, 71. na lestvici WTA, je na poti do finala premagal tri top igralke. Najprej Romunko Simona Halep, nato Italijanko Roberto Vinci, v polfinalu pa še drugo igralko sveta Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Zmagala je suvereno s 6:2, 6:4. Več dela je imela branilka naslova Kerberjeva, ki je proti Čehinji Petri Kvitovi potrebovala tri nize za zmago s 6:4, 4:6 in 6:2.

 

WTA, Istanbul, polfinale:
Danka Kovinić (ČGo, 5) : Katarina Kozlova (Ukr) 7:5, 6:4;
Cagla Buyukakcay (Tur) : Stefanie Vögele (Švi) 6:0, 7:5.

 

WTA, Stuttgart, polfinale:

Laura Siegemund (Nem) : Agnieszka Radwanska (Pol,1) 6:4, 6:2;
Angelique Kerber (Nem, 2) : Petra Kvitova (Češ, 5) 6:4, 4:6, 6:2.
 

 

ATP, Barcelona, polfinale:

Rafael Nadal (Špa, 1) : Philipp Kohlschreiber (Nem, 10) 6:3, 6:3.
Kei Nishikori (Jap, 2) : Benoit Paire (Fra, 6) 6:3, 6:2.

ATP, Bukarešta, polfinale:
Lucas Poille (Fra) : Federico Del Bonis (Arg, 3) 7:6 (4,), 6:3;
Fernando Verdasco : Guillermo Garcia-Lopez (Špa, 4) 6:3, 3:6, 6:2.

Ne spreglejte