Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 9. 2018,
17.38

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

teniški globus Karolina Pliškova Donna Vekić

Sobota, 22. 9. 2018, 17.38

5 let, 6 mesecev

Teniški globus, 22. september

Hrvatica po tesnem dvoboju izgubila, Thiem v finalu Sank Peterburga proti Slovaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Donna Vekić | Foto Reuters

Foto: Reuters

V finalu teniškega WTA turnirja v Tokiu z denarnim skladom 799 tisoč dolarjev bosta igrali zmagovalka OP ZDA Japonka Naomi Osaka, ki je izločila Italijanko Camilo Giorgi, in Čehinja Karolina Pliškova, ki je bila boljša od Hrvatice Donne Vekić.

Japonka je v polfinalu tokijskega turnirja po 71 minutah s 6:2 in 6:3 premagala Italijanko in tako zabeležila deseto zaporedno zmago, potem ko je na začetku meseca osvojila svoj prvi grand slam naslov. Sedma igralka sveta, 20-letna Osaka, bo imela v nedeljskem finalu priložnost osvojiti tretji naslov v karieri. Oba je osvojila letos, poleg OP ZDA je osvojila še turnir v Indian Wellsu.

Nekdanja številka ena ženskega tenisa Pliškova je v polfinalu Vekićevo premagala po treh nizih in dobrih dveh urah igranja, rezultat je bil 6:2, 4:6 in 6:3 za Čehinjo. Šestindvajsetletna osma igralka sveta bo v nedeljo poskušala osvojiti 11. turnir v karieri, po zmagi v Stuttgartu drugega letos.

Wangova osvojila turnir WTA v Kantonu

Kitajka Qiang Wang je v finalu teniškega turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 dolarjev v kitajskem Kantonu, Guangzhou Open, s 6:1 in 6:2 premagala Kazahstanko Julijo Putincevo in tako osvojila drugi naslov WTA v karieri.

Tako kot lani, ko je zmagala Zhang Shuai, je tudi letos zmaga ostala na Kitajskem.

Tokrat je zmagala šestindvajsetletna Wangova, ki je letos zmagala že na turnirju WTA v Jiangxiju. Do zmage je prišla po uri in 11 minutah igre, v dvoboju pa je dosegla 25 winnerjev in imela le 16 neizsiljenih napak.

S tem je Wangova postala kitajska številka ena ženskega tenisa, prišla pa bo tudi do najvišje uvrstitve na lestvici WTA v karieri, in sicer bo po novem uvrščena znotraj najboljše 40.

V finalu Seula Tomljanovićeva in Bertensova

V finalu teniškega turnirja WTA z denarnim skladom 250.000 dolarjev v južnokorejskem Seulu bosta igrali Hrvatica z avstralskim potnim listom Ajla Tomljanović, ki je premagala Tajvanko Su-Wei Hsieh, in Nizozemka Kiki Bertens, ki je premagala Grkinjo Mario Sakkari.

Tomljanovićeva, 53. igralka sveta, ki je do leta 2011 branila barve Hrvaške, od leta 2014 pa nastopa za Avstralijo, bo pod zastavo Avstralije v Južni Koreji lovila svoj prvi naslov WTA. V polfinalu je po treh nizih premagala Tajvanko Hsieh.

V finalu jo čaka težka naloga, saj se bo pomerila z izkušeno Bertensovo, ki je v svoji karieri osvojila šest WTA turnirjev, letos je zmagala v Charlestonu in Cincinnatiju. V polfinalu je druga nosilka turnirja premagala tretjo nosilko turnirja Sakkarijevo.

Dominicu Thiemu bo v finalu Sankt Peterburga nasproti stal Martin Kližan. | Foto: Getty Images Dominicu Thiemu bo v finalu Sankt Peterburga nasproti stal Martin Kližan. Foto: Getty Images

Kližan in Thiem za zmago v Sankt Peterburgu

Slovak Martin Kližan in Avstrijec Dominic Thiem sta se prebila v finale teniškega turnirja ATP v ruskem Sankt Peterburgu z nagradnim skladom 1.241.850 dolarjev. Kližan je v prvem polfinalnem dvoboju ukanil Švicarja Stana Wawrinko s 4:6, 6:3 in 7:5, prvopostavljeni Thiem pa je bil v drugem boljši od Španca Roberta Bautisto Aguta s 6:4 in 6:3.

Nemški veteran v Metzu presenetil Nishikorija

Francoz Gilles Simon in Nemec Matthias Bachinger sta finalista teniškega turnirja ATP v francoskem Metzu. Francoz je v današnjem prvem polfinalnem dvoboju premagal Moldavca Raduja Albota s 6:3 in 6:1, Nemec pa je bil v drugem presenetljivo boljši od prvopostavljenega Japonca Keia Nishikorija s 2:6, 6:4 in 7:5.

Enaintridesetletni Bachinger se je prvič v svoji poklicni karieri prebil v veliki finale turnirjev svetovne serije ATP, Simon pa bo naskakoval svojo 14. turnirsko zmago. V Metzu je bil najboljši v letih 2010 in 2013.

Sankt Peterburg, ATP (1.241.850 dolarjev):
polfinale:
Martin Kližan (Slk) : Stan Wawrinka (Švi) 4:6, 6:3, 7:5;
Dominic Thiem (Avt,1) : Roberto Bautista Agut (Špa/5) 6:4, 6:3.
Tokio, WTA (799 tisoč dolarjev)
polfinale:

Camila Giorgi (Ita) : Naomi Osaka (Jap/3) 2:6, 3:6;
Karolina Pliškova (Češ/4) : Donna Vekić (Hrv) 6:2, 4:6, 6:3.
 
Kanton, WTA
finale:
Qiang Wang (Kit/3) - Julija Putinceva (Kaz/5) 6:1, 6:2. 
Seul, WTA (250.000 dolarjev):
polfinale:
Ajla Tomljanović (Avs) - Su-Wei Hsieh (Tvn/6) 6:4, 5:7, 6:4;
Kiki Bertens (Niz/2)- Maria Sakkari (Grč/3) 6:4, 6:2. 
Metz, ATP (561.345 evrov):
polfinale:

Gilles Simon (Fra) - Radu Albot (Mol) 6:3, 6:1;
Matthias Bachinger (Nem) - Kei Nishikori (Jap/1) 2:6, 6:4, 7:5. 
Ne spreglejte