Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 8. 2021,
23.09

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

ATP WTA Andreja Klepač teniški globus Polona Hercog Daniil Medvedev

Sobota, 14. 8. 2021, 23.09

2 leti, 8 mesecev

Teniški globus, 14. avgust

Klepačeva v finalu, slovo Hercogove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Daniil Medvedjev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Na turnirju v Torontu in Montrealu so znani polfinalisti oziroma polfinalistke. Na obeh turnirjih sta še vedno v igri prva nosilca. Slovenska teniška igralka Polona Hercog ne bo igrala v glavnem delu turnirja serije WTA 1000 v Cincinnatiju, njena rojakinja Andreja Klepač pa se je skupaj s hrvaško soigralko Darijo Jurak uvrstila v finale turnirja serije WTA v Montrealu.

V Torontu se je moral Daniil Medvedjev precej potruditi, da se je prebil v polfinale. Veliko preglavic mu je namreč delal Poljak Hubert Hurkacz, ki je klonil šele po treh nizih. Dva niza sta se končala šele po podaljšani igri. Medvedjev pa je na koncu slavil z izidom 2:6, 7:6 (6), 7:6 (5).

"Imel je svoje možnosti in verjetno je bil v vsaj dveh nizih boljši igralec. A takšen je tenis. Oba sva odlično servirala, ampak ko je bilo najbolj potrebno, sem uspel zadeti nekaj asov. Zagotovo ni bil lahko. Toda zmaga na takšnem dvoboju ti da veliko samozavesti. Lepo je stati tukaj in dajati intervju," je po teniškem trilerju na igrišču povedal 25-letni Rus.

Nekoliko lažje delo je imel Stefanos Cicipas, tretji nosilec turnirja. Grk je po dveh nizih (6:1, 6:4) premagal Norvežana Casperja Ruuda, ki trenutno igra tenis svojega življenja.

V Montrealu je v četrtfinalu Belorusinja Arina Sabalenka, prva nosilka turnrija, premagala rojakinjo Viktorijo Azarenko z izidom 6:2 in 6:4. Od turnirja pa se je morala posloviti mlada Američanka Cori Gauff. Od nje je bila boljša Italijanka Camila Giorgi 6:4, 7:6 (2).

Hercogova izpadla v prvem krogu kvalifikacij

POlona Hercog ne bo nastopila v glavnem delu turnirja v Cincinnatiju. | Foto: Sportida POlona Hercog ne bo nastopila v glavnem delu turnirja v Cincinnatiju. Foto: Sportida Slovenska teniška igralka Polona Hercog ne bo igrala v glavnem delu turnirja serije WTA 1000 v ameriškem Cincinnatiju. Na turnirju z nagradnim skladom 1,55 milijona evrov je Mariborčanka izgubila v prvem krogu kvalifikacij proti 23-letni Čehinji Marie Bouzkovi s 6:4, 2:6, 3:6.

Dvoboj je trajal dve uri in 22 minut.

V glavnem delu žreba bo tako od Slovenk nastopila Tamara Zidanšek, ki se vrača na turnejo po prvi turnirski zmagi v švicarski Lozani 18. julija.

V prvem krogu se bo bodisi v ponedeljek bodisi v torek pomerila z nekdanjo zmagovalko OP Francije, Latvijko Jeleno Ostapenko.

Klepačeva v nedeljo po tretjo turnirsko zmago

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je skupaj s hrvaško soigralko Darijo Jurak uvrstila v finale turnirja serije WTA v kanadskem Montrealu. V polfinalu turnirja z nagradnim skladom 1,55 milijona evrov sta ugnali poljsko-ameriško navezo Magda Linette/Bernarda Pera s 7:5, 6:4.

Andreja Klepač se bo v nedeljo potegovala za lovoriko v Montrealu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Andreja Klepač se bo v nedeljo potegovala za lovoriko v Montrealu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvoboj je trajal uro in 17 minut, 35-letna Koprčanka in dve leti starejša Hrvatica pa sta v obeh nizih zaostajali z 1:4. V prvem sta nato osvojili šest od naslednjih sedmih iger, v drugem pa pet zapovrstjo za četrti letošnji finale. V njem bosta lovili tretjo turnirsko zmago.

Sredi maja sta v italijanski Parmi izgubili, v Bad Homburgu v Nemčiji sta bili konec junija v finalu boljši od ukrajinsko-romunske naveze Nadija Kičenok/Raluca Olaru, pretekli konec tedna v ameriškem San Joseju pa sta v finalu ugnali Brazilko Luiso Stefani in Kanadčanko Gabrielo Dabrowski. Klepačeva bo sicer še 21. igrala v finalu konkurence dvojic, razmerje zmag in porazov pa ima trenutno 10-10.

V finalu se bosta Slovenka in Hrvatica pomerili bodisi z brazilsko-kanadsko navezo Stefani/Dabrowski bodisi rusko-kazahstansko dvojico Veronika Kudermetova/Jelena Ribakina. Zmagovalki bosta v žep pospravili okoli 23.500 evrov.

* Izidi:
- Toronto, ATP (3,488 milijona dolarjev):
- četrtfinale:

Danil Medvedjev (Rus/1) - Hubert Hurkacz (Pol/7) 2:6, 7:6 (6), 7:6 (5);
John Isner (ZDA) - Gael Monfils (Fra/11) 7:6 (5), 6:4;
Stefanos Cicipas (Grč/3) - Casper Ruud (Nor/6) 6:1, 6:4;
Reilly Opelka (ZDA) - Roberto Bautista (Špa/10) 6:3, 7:6 (1).

- Montreal, WTA (1,835 milijona dolarjev):
- četrtfinale:

Arina Sabalenka (Blr/1) - Victorija Azarenka (Blr/8) 6:2, 6:4;
Karolina Pliškova (Čes/4) - Sara Sorribes (Špa) 6:4, 6:0;
Camila Giorgi (Ita) - Cori Gauff (ZDA/15) 6:4, 7:6 (2);
Jessica Pegula (ZDA) - Ons Jabeur (Tun/13) 1:6, 7:6 (4), 6:0.

- dvojice, polfinale:
Andreja Klepač/Darija Jurak (Slo/Hrv/6) - Magda Linette/Bernarda Pera (Pol/ZDA) 7:5, 6:4.

Daniil Medvedjev
Sportal Si mislite? Ker se je opravičil, ga je sodnica kaznovala. #video
Ne spreglejte