Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 10. 2018,
18.17

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

1

Natisni članek

teniški globus Karolina Pliškova tenis Caroline Garcia

Sobota, 13. 10. 2018, 18.17

5 let, 6 mesecev

Teniški globus, 13. oktober

Hrvat preprečil finale med Đokovićem in Federerjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

1

Novak Đoković | Novaka Đokovića v finalu čaka Borna Čorić. | Foto Gulliver/Getty Images

Novaka Đokovića v finalu čaka Borna Čorić.

Foto: Gulliver/Getty Images

Srb Novak Đoković se je ekspresno uvrstil v finale teniškega mastersa serije 1000 v Šanghaju. V polfinalu mu ni bil dorasel Nemec Alexander Zverev, ki je osvojil le tri igre. Srba v finalu čaka Hrvat Borna Borić, ki je izločil Rogerja Federerja. Na turnirju WTA v kitajskem Tianjinu sta se v finale uvrstili teniški igralki Francozinja Caroline Garcia in Čehinja Karolina Pliškova. Garcia je bila v polfinalu po dveh nizih boljša od Tajvanke Su-Wei Hsie, Pliškova pa od Švicarke Timee Bacsinszky.

Enaintridesetletni Đokovič, ki je zmagal še 16. zapored, je bil v polfinalu mastersa od Nemca prepričljivo boljši s 6:2 in 6:1. Dvoboj je trajal le uro.

V finalu bo Đoković - edini tenisač, ki je osvojil vseh devet mastersov - pomeril s Hrvatom Borno Čorićem, ki je s 6:4, 6:4 izločil prvega nosila Rogerja Federerja. To je bila že njegova druga zaporedna zmaga v medsebojnih obračunih, junija je bil boljši tudi v Halleju.

Borna Čorić je v polfinalu Šanghaja izločil branilca naslova Rogerja Federerja. | Foto: Getty Images Borna Čorić je v polfinalu Šanghaja izločil branilca naslova Rogerja Federerja. Foto: Getty Images

Ćorić je blestel predvsem s servisi, v desetih igrah je na svoj servis izgubil vsega devet točk. Kako suveren je bil pri začetnem udarcu, je pokazala tudi zadnja igra, v kateri je Švicar vodil s 30:15, a se je Hrvat rešil z dvema odličnima točkama, piko na i pa postavil z izredno točko. Za Ćorića bo to peti finale na turnirjih ATP, a šele prvi v seriji masters.

Garcia bo lovila svoj tretji, Pliškova pa 12. turnir

Karolina Pliškova je finalistka WTA turnirja v Tianjinu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Karolina Pliškova je finalistka WTA turnirja v Tianjinu. Foto: Guliverimage/Getty Images Garcia, 16. igralka sveta, je 30. igralko sveta Hsiejevo premagala s 6:3 in 6:4. Pliškova, šesta igralka sveta in prva nosilka turnirja, pa je še hitreje s 6:2 in 6:1 izločila Švicarko Bacsinszkijevo.

Štiriindvajsetletna Garcia bo v finalu poskušala osvojiti svoj tretji turnir v karieri, 26-letna Pliškova pa dvanajstega, tretjega letos.

V finalu Hong Konga Jastremska in Wangova

V finalu teniškega turnirja WTA z denarnim skladom 750 tisoč dolarjev, ki poteka v Hongkongu, bosta igrali Ukrajinka Dajana Jastremska in Kitajka Qiang Wang. 

Ukrajinska najstnica, 18-letna Jastremska, ki na lestvici WTA zaseda 102. mesto, bo v nedeljo igrala v svojem prvem finalu WTA. V polfinalu je bila po dveh nizih s 7:5 in 6:4 boljša od 40. igralke sveta Kitajke Shuaijeve.

Prvi naslov na turnirju WTA ji bo poskušala preprečiti domačinka Wangova, ki je po treh nizih izločila nekdanjo številko eno ženskega tenisa Muguruzovo. Prvi niz je Kitajka izgubila po podaljšani igri na 5, preostala pa dobila s 6:4 in 7:5. Wangova, šesta nosilka turnirja, je imela sicer zelo naporen urnik, saj je četrtfinalni dvoboj odigrala le nekaj ur pred polfinalnim.

V finalu Linza Giorgijeva in Aleksandrova

 V finalu teniškega turnirja v Linzu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev se bosta pomerili Italijanka Camila Giorgi in Rusinja Jekaterina Aleksandrova. Italijanka, peta nosilka, je bila v polfinalu s 6:3 in 6:4 boljša od Belgijke Alison Van Uytvanck, ruska kvalifikantka pa je z 0:6, 6:4 in 6:0 ugnala Nemko Andreo Petković.

Jekaterina Aleksandrova bo zaigrala v finalu turnirja v Linzu. | Foto: Reuters Jekaterina Aleksandrova bo zaigrala v finalu turnirja v Linzu. Foto: Reuters

Za 23-letno Rusinjo bo to prvi finale v karieri, ne glede na izid finala pa se bo vrnila med najboljših 100 igralk sveta, trenutno je na lestvici WTA na 119. mestu.

Rusinja in Italijanka sta doslej odigrali en medsebojen dvoboj, leta 2016 je v Katowicah zmagala Italijanka.

Zmagovalka turnirja bo dobila 43.000 dolarjev nagrade in 280 točk za lestvico WTA.

Izidi:
Šanghaj, masters ATP (9,22 milijona dolarjev):
polfinale:

Borna Ćorić (Hrv/13) : Roger Federer (Švi/1) 6:4, 6:4.
Novak Đoković (Srb/2) : Alexander Zverev (Nem/4) 6:2, 6:1.

Tianjin, WTA (750 tisoč dolarjev):
polfinale:

Caroline Garcia (Fra/2) : Su-Wei Hsieh (Tvn/5) 6:3, 6:4;

 

Hongkong, WTA (750 tisoč dolarjev):
polfinale:

Qiang Wang (Kit/6) : Garbine Muguruza (Špa/4) 6:7 (5), 6:4, 7:5;
Dajana Jastremska (Ukr) : Zhang Shuai (Kit) 7:5, 6:4.
 
Aleksander Zverev
Sportal Zverev kot peti na zaključni turnir ATP
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se je maščeval Italijanu, Federer se je spet mučil
Ne spreglejte