Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 9. 2019,
11.10

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Katarina Srebotnik WTA Dalila Jakupovič Polona Hercog teniški globus Karolina Pliškova

Sreda, 11. 9. 2019, 11.10

4 leta, 7 mesecev

Teniški globus, 10. september

Hercogova proti št. 2 na svetu, Jakupovičeva uspešna tudi v paru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Polona Hercog | Polona Hercog se bo v drugem krogu turnirja v Zhengzhouju na Kitajskem pomerila s Čehinjo Karolino Pliškovo. | Foto Reuters

Polona Hercog se bo v drugem krogu turnirja v Zhengzhouju na Kitajskem pomerila s Čehinjo Karolino Pliškovo.

Foto: Reuters

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno preskočila prvo oviro na turnirju v Zhengzhouju na Kitajskem, zdaj pa jo v naslednjem dvoboju čaka druga igralka sveta in prva nosilka 1,5 milijona dolarjev vrednega turnirja, Čehinja Karolina Pliškova. Dalila Jakupovič se je v kitajskem Nanchangu uvrstila v drugi krog tudi v paru, Katarina Srebotnik pa je z Romunko Mihaelo Buzarnescu hitro končala nastope v Hirošimi.

Polona Hercog je bila v prvem krogu prepričljivo boljša od domače kvalifikantke Meiling Wang. Po uri in 26 minutah igre je zmagala s 6:3 in 6:4. Z uspehom si je Mariborčanka zagotovila dobrih dvajset tisoč dolarjev nagrade in 55 točk, s katerimi se bo na novi lestvici WTA povzpela med prvih petdeset igralk na svetu.

Sedemindvajsetletna Karolina Pliškova, ki je leto 2017 končala na prvem mestu svetovne računalniške lestvice, je bila v prvem krogu prosta. Polona Hercog se je z njo do zdaj srečala šestkrat, štirikrat je zmagala Čehinja, na prvem dvoboju 2009 in nato v Pekingu 2014 pa je bila boljša 28-letna Slovenka.

Na turnirju v Zhengzhouju nastopa tudi Tamara Zidanšek. Nastope med posameznicami je že končala, saj je v ponedeljek v treh nizih izgubila proti Kazahstanki Juliji Putincevi, v dvojicah pa jo uvodna preizkušnja še čaka. Moči bo združila z Belgijko Yanino Wickmayer.

Dalila napredovala, Katarina izpadla

Dalila Jakupovič uspešno nastopa na Kitajskem. | Foto: Gulliver/Getty Images Dalila Jakupovič uspešno nastopa na Kitajskem. Foto: Gulliver/Getty Images Potem ko se je slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič uspešno prebila skozi prvi krog turnirja WTA v kitajskem Nanchangu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev, je bila uspešna tudi v dvojicah. V prvem krogu je v paru z Avstralko Jessico Moore s 6:4 in 6:3 premagala domačo navezo Xuliu Sun - Wushuang Zheng. Jakupovičevo danes čaka še dvoboj drugega kroga posameznic, v katerem se bo pomerila z Ukrajinko Katerino Kozlovo, sicer sedmo nosilko turnirja v Nanchangu.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v paru z Romunko Mihaelo Buzarnescu že v prvem krogu končala nastope na odprtem prvenstvu Japonske v Hirošimi. Na turnirju z nagradnim skladom 250.000 dolarjev sta bili po uri in 18 minutah igre od tretjih nosilk boljši domačinka Miyu Kato in Avstralka Storm Sanders, ki sta zmagali s 6:4 in 6:3. Srebotnikova je bila v Hirošimi edina slovenska igralka.

Preberite še:

Rafael Nadal
Sportal Nadala redko vidimo takšnega: Šel sem skozi težka obdobja #video
Polona Hercog
Sportal Naomi Osaka ni več številka 1, njeno mesto prevzela Ash Barty
Dalila Jakupović
Sportal Dalila Jakupovič uspešno začela turnir v Nangchangu, Zidanškova se je poslovila
Ne spreglejte