Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2024,
16.47

Osveženo pred

39 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

teniški globus Jessica Pegula Paula Badosa

Torek, 1. 10. 2024, 16.47

39 minut

Teniški globus, 1. oktober

Fils prekinil popolno statistiko rojaka, v finalu Pekinga najboljša na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Arthur Fils | Arthur Fils je v četrtem finalu ATP v karieri prišel do tretjega naslova. | Foto Reuters

Arthur Fils je v četrtem finalu ATP v karieri prišel do tretjega naslova.

Foto: Reuters

Prvi francoski finale na turnirjih ATP v zadnjih štirih sezonah se je razpletel po željah 20-letnega Arthurja Filsa, ki je po velikem preobratu in dramatičnem razpletu osvojil tretji turnir v karieri. V finalu Tokia je premagal Uga Humberta s 5:7, 7:6 in 6:3. V finalu turnirja ATP v Pekingu pa se bosta pomerila najboljša teniška igralca na svetu, Jannik Sinner in Carlos Alcaraz.

Šestindvajsetletni Ugo Humbert, 19. igralec s svetovne lestvice, je prvič v karieri oziroma šele v sedmem poskusu na turnirjih ATP izgubil finale. Letos je osvojil Dubaj in Marseille, pred tem pa Metz (2023), Halle (2021) in Antwerp ter Auckland leta 2020.

Arthur Fils (24. na lestvici ATP) je v četrtem finalu ATP v karieri prišel do tretjega naslova, drugega na turnirjih serije ATP 500. Letos je slavil v Hamburg, lani pa v Lyonu.

Fils je v podaljšani igri drugega niza rešil zaključno žogo za zmago tekmeca, v osmi igri odločilnega niza pa je nasprotniku odvzel začetni udarec, potem ko je ta že vodil 40:0. Dvoboj, ki je trajal več kot tri ure, je dobil z dvema zaporednima asoma. To je bila hkrati njegova prva zmaga v petih dvobojih z Humbertom.

Zmagovalec prvega francoskega finala na turnirjih ATP v zadnjih štirih sezonah oziroma prvega po 2017 na turnirjih ATP 500 je prejel dobrih 300.000 evrov.

V finalu Pekinga Alcaraz in Sinner

Najboljša teniška igralca na svetu se bosta pomerila v finalu turnirja v Pekingu. Italijan Jannik Sinner je bil v polfinalu boljši od domačega asa Buja Yunchaoketeja s 6:3 in 7:6, Španec Carlos Alcaraz pa je premagal Danila Medvedjeva s 7:5, 6:3.

Igralca, ki sta si letos razdelila izkupiček na grand slamih, Sinner je osvojil Melbourne in New York, Alcaraz pa Pariz in Wimbledon, se bosta prvič v zadnjih dveh sezonah srečala v finalu. Njunih pet zadnjih dvobojev je bilo v polfinalih.

Jannik Sinner je bil v polfinalu Pekinga boljši od domačega asa Buja Yunchaoketeja | Foto: Reuters Jannik Sinner je bil v polfinalu Pekinga boljši od domačega asa Buja Yunchaoketeja Foto: Reuters

Enaindvajsetletni Španec vodi v medsebojnih obračunih s 5:4, ob tem, da je dobil tudi obe letošnji partiji. Dve leti starejšega Italijana je premagal v Roland Garrosu in Indian Wellsu.

Prvi igralec sveta, Sinner se bo v finale, ki je na sporedu v sredo ob 11. uri po slovenskem času, podal s 15 zaporednimi zmagami in v 21. finalu naskakoval 17. naslov v karieri oziroma sedmega letos, Alcaraz pa je v nizu osmih zmag ter v pričakovanju 16. naslova, četrtega v 2024. Tudi zanj bo to 21. finale ATP.

Paula Badosa je v osmini finala izločila drugo nosilko Jessico Pegulo. | Foto: Guliverimage Paula Badosa je v osmini finala izločila drugo nosilko Jessico Pegulo. Foto: Guliverimage

Paula Badosa izločila drugo nosilko turnirja v Pekingu

Na WTA turnirju 1000 v Pekingu se je poslovila druga nosilka Jessica Pegula. Američanko je v osmini finala zaustavila Španka Badosa, ki je napredoval s 6:4, 6:0.

Tokio, ATP 500 (1,63 milijona evrov):

- finale:
Arthur Fils (Fra) - Ugo Humbert (Fra) 5:7, 7:6 (6), 6:3.

Peking, ATP 500 (3,33 milijona evrov):

- polfinale:
Jannik Sinner (Ita/1) - Yunchaokete Bu (Kit) 6:3, 7:6 (3);
Carlos Alcaraz (Špa/2) - Danil Medvedjev (Rus/3) 7:5, 6:3.

Peking, WTA 1000 (8,02 milijona evrov):

- osmina finala:
Julija Starodubceva (Ukr) - Ana Kalinskaja (Rus/10) 7:5, 6:0;
Zhang Shuai (Kit) - Magdalena Frech (Pol/23) 6:4, 6:2;
Paula Badosa (Špa/15) - Jessica Pegula (ZDA/2) 6:4, 6:0.

Ugo Humbert
Sportal Francoski finale v Tokiu
Arina Sabalenka
Sportal Arina Sabalenka v Pekingu zanesljivo v osmino finala
 
Ne spreglejte