Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 12. 2017,
13.17

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Brisbane Sloane Stephens Kei Nišikori Rafael Nadal

Sobota, 23. 12. 2017, 13.17

6 let, 4 mesece

Odpovedi

Nadala na bo v Abu Dabiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prvi teniški igralec sveta, Španec Rafael Nadal, je odpovedal udeležbo na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, ki bo med 28. in 30. decembrom, saj še ni okreval po poškodbi kolena. Nadala bo v Abu Dabiju na turnirju šestih povabljenih igralcev nadomestil rojak Roberto Bautista Agut.

Nadal je zaradi težav s kolenom predčasno končal zaključni turnir ATP v Londonu, poškodbe pa še ni odpravil. Po poročanju španskega športnega dnevnika AS je 31-letnik prekinil trening na domači Majorki in odšel v Barcelono, kjer bo poiskal dodatno zdravniško pomoč.

"Bilo je težko leto 2017 in koledar moram prilagoditi, da bom nared za novo sezono. Zaradi tega sem obvestil prireditelje in zdaj navijače, da me ne bo v Abu Dabi," je sporočil Nadal.

Španec kljub težavam načrtuje, da bo januarja nastopil na prvem grand slamu sezone v Melbournu.

Nišikori in Stephensova odpovedala Brisbane

Japonski teniški igralec Kei Nishikori je zaradi težav s poškodovanim zapestjem odpovedal nastop na uvodnem turnirju sezone v Brisbanu. Enako je storila tudi Američanka Sloane Stephens, zmagovalka letošnjega odprtega prvenstva ZDA, ki ima poškodovano koleno.

Kei Nišikori bo izpustil Brisbane. | Foto: Reuters Kei Nišikori bo izpustil Brisbane. Foto: Reuters

Nishikori je s teniških igrišč odsoten štiri mesece, zaradi tega je na svetovni lestvici nazadoval na 22. mesto. "Razočaran sem, ker bom izpustil Brisbane. Več let je bil to moj prvi turnir v sezoni in zmeraj sem se v Brisbanu počutil kot doma," je povedal Nishikori, ki se zaradi težav z zapestjem ni odločil za operacijo, zato okrevanje traja nekaj več časa.

"Sloane Stephens za rehabilitacijo kolena potrebuje še dodaten teden, kar pomeni, da ne bo igrala v Brisbanu," pa so novico o odpovedi Američanke potrdili prireditelji turnirja na družbenem omrežju Twitter.

Brisbane bo turnir gostil med 31. decembrom in 7. januarjem. Na njem bosta nastopili tudi Andreja Klepač in Katarina Srebotnik v konkurenci ženskih dvojic. Klepačeva bo igrala s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, Srebotnikova pa z Američanko Abigail Spears.

Ne spreglejte