Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 7. 2018,
20.16

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Natisni članek

Wimbledon Serena Williams

Sreda, 4. 7. 2018, 20.16

6 let, 2 meseca

Wimbledon (WTA), 3. dan

Šok za slovito Danko, ki je izgubila živce zaradi mušic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,35
Caroline Wozniacki | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na teniškem turnirju v Wimbledonu se je morala posloviti druga nosilka Danka Caroline Wozniacki. V treh nizih jo je ugnala Rusinja Jekaterina Makarova, ki je pred tem izgubila vseh sedem medsebojnih obračunov. Bolj uspešni sta bili v drugem krogu sestri Williams.

Sereno Williams tokrat čaka dokaj neznana nasprotnica, ki pa je vseeno višje uvrščena kot pa 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam. Težje delo ima Danka Caroline Wozniacki.

Danka Caroline Wozniacki, ki v Wimbledonu še nikoli ni prišla dlje od osmine finala, ni pomagala niti velika borbenost, s katero se je v tretjem nizu vrnila v dvoboj po zaostanku z 1:5, ubranila pa tudi pet zaključnih žog. Danka je med dvobojem pokazala veliko nervoze, sodnici se je pritoževala zaradi mušic, ki so letele mimo njih.

"Imam jih v ustih, v laseh, povsod. Naredite nekaj, igrišče je treba poškropiti. Jaz se hočem osredotočiti na tenis, nočem jesti žuželk," se je pritoževala sodnici, a ni pomagalo, tako da so se njene wimbledonske frustracije nadaljevale.

"Na srečo se je zame vse srečno končalo. Pri vodstvu s 5:1 sem se očitno podzavestno prehitro veselila, sledila je kazen. A nato sem si rekla, ne bom vendar izgubila dvoboja. Pozabila sem na vse, kar se je dogajalo pred tem, začela sem razmišljati kot na začetku obračuna. Agresivnost se mi je izplačala," je bila vesela 30-letna Rusinja, ki se je doslej na turnirjih za grand slam dvakrat uvrstila v polfinale, obakrat v New Yorku.

Serena Williams je v Wimbledonu zmagala že kar sedemkrat. | Foto: Reuters Serena Williams je v Wimbledonu zmagala že kar sedemkrat. Foto: Reuters

Bolj uspešni kot druga nosilka sta bili v drugem krogu sestri Williams. Sedemkratna zmagovalka Serena, ki ima v Wimbledonu že 16 zaporednih posamičnih zmag, je gladko ugnala bolgarsko kvalifikantko Viktorijo Tomovo, nekaj minut več se je na igrišču zadržala njena sestra Venus, petkratna zmagovalka turnirja. Starejša sestra Williams je celo izgubila prvi niz, nato pa v naslednjih dveh Romunko Alexandro Dulgheru povsem nadigrala.

"Važno je, da sem zmagala. Na kakšen način sem do zmage prišla, ni pomembno," je bila po tekmi redkobesedna Venus, ki nastopa že na svojem 21. wimbledonskem turnirju. Za 38-letno igralko je bila to že 88. posamična zmaga v Wimbledonu.

Aljaž Bedene
Sportal Bedene se po drami poslavlja od Wimbledona
Ne spreglejte