Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2012,
11.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marija Šarapova Ana Ivanović

Nedelja, 2. 12. 2012, 11.19

8 let

Šarapova dvignila Milano na noge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova je na ekshibicijskem turnirju v Milanu združila moči s Srbkinjo Ano Ivanović. Navdušila je z izjemno predstavo, nekajkrat pa tudi nasmejala občinstvo.

''Sibirska tigrica'' je v sproščenem vzdušju v razprodani milanski dvorani pred 11.000 gledalci pokazala zajeten del teniškega repertoarja, ki ji je na svetovni jakostni lestvici pomagal do uvrstitve na visoko drugo mesto. V Milanu se je rade volje udeležila ekshibicijskega turnirja, ki je na igrišču združil najboljši italijanski igralki ter dve nekdanji št. 1 na svetu, ki sta zaradi zunanje lepote na teniški poti deležni kopice očarljivih pridevnikov. Sobotni spored sta začeli Ana Ivanović in Roberta Vinci. Srbkinja se je Italijanki maščevala za boleč poraz sredi poletja, ko ji je Vincijeva kar dvakrat zavezala ''kravato'' (6:0 in 6:0) ter poskrbela za njen nelagoden spanec. Tokrat je šlo ''princeski'' Ani bolje. Izenačeno srečanje je dobila po podaljšani igri (7:6), na dvoboju pa zablestela z redko videno potezo (vsaj v ženskem teniškem svetu), ko je bila s hrbtom obrnjena proti mreži, a nato s spretnim udarcem med nogama ukanila tekmico.

Nato sta se predstavili Marija Šarapova in Sara Errani. Rusinja je navkljub ''uradnim'' počitnicam in premoru po koncu naporne sezone še vedno v izjemni formi. Erranijeva je bila brez možnosti (2:6), Šarapova pa je nekajkrat pošteno nasmejala občinstvo. Ko je linijski sodnik obznanil, da je žogica Erranijeve zgrešila cilj, mu je navdušeno pristopila in v zahvalo ponudila udarec z dlanjo. Tako je Rusinja v bistvu izvedla čestitko s priljubljeno ''petko''. Ko je med dvobojem nekdo izmed gledalcev prekinil popolno tišino in zaklical v znak podpore Sari, je to rusko zvezdnico ''vrglo s tira'' do te mere, da je neprestano strmela v njega. ''Buljenje'' je trajalo kar nekaj časa, tako da se očitno Šarapova pred tedni le ni šalila, ko je v enem izmed pogovorov med postankom v Indiji dejala, da bi rada v prihodnosti zaigrala v kakšnem izmed ''hollywoodskih'' filmov.

Da je vsaj ena izmed zmag ostala doma, sta Italijanki poskrbeli v igri dvojic, ugnali Marijo in Ano s 6:4, s tem pa je prijeten teniški večer v Milanu zadovoljil vse okuse teniških zanesenjakov.

Ne spreglejte