Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
13. 9. 2015,
7.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković OP ZDA finale

Nedelja, 13. 9. 2015, 7.50

8 let

Roger Federer: Novak Đoković ti ničesar ne podari

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi igralec sveta Roger Federer trenutno igra svoj najboljši tenis in kot pravi, je pripravljen na veliki dvoboj proti Novaku Đokoviću.

Švicarski teniški virtuoz je v polfinalu brez večjih težav odpravil svojega rojaka Stana Wawrinko in se prvič po letu 2009 uvrstil v finale OP ZDA, kjer slavil že petkrat. Federer je priznal, da trenutno igra najboljši tenis. "Zelo sem vesel. Do zdaj sem na turnirju odlično igral. Morda igram najboljši tenis v letošnji sezoni. Dobro serviram in verjamem v svoje udarce. Videti je, da mi uspeva in želel bi si, da mi uspe še enkrat v tem letu," je povedal 34-letni Švicar, ki očitno misli še nekaj časa vztrajati v vrhunskem tenisu.

"Uživam v tem športu. Začel sem igrati na zidu in na vratih od garaže ... Skozi svojo kariero sem imel sijajne trenerje in lahko rečem, da še vedno uživam. Rad potujem in se vračam v določena mesta. Prav tako pa uživam v večernih dvobojih, sploh pred občinstvom, kot je tukaj. Temu se ne želim kar tako odreči."

V njunih dvobojih je vedno velik vložek

V letošnjem finalu OP ZDA ga čaka zahteven, če ne celo najtežji nasprotnik. Na drugi strani mreže bo namreč stal prvi igralec sveta Novak Đoković. Srb je letos v izredni formi, saj lovi že svojo tretjo lovoriko na turnirjih za grand slam. V letošnji sezoni je v svojo vitrino pospravil pokal iz OP Avstralije in Wimbledona. Federer, ki je zadnji grand slam (Wimbledon) osvojil leta 2012, se zaveda, da ga čaka izjemno težek dvoboj. Kot je povedal, se bo dobro pripravil na srbskega zvezdnika.

"Novak ima za seboj izredno sezono. Ko igrava drug proti drugemu, je vložek vedno zelo velik, sploh v finalu. On lahko osvoji že svoj tretji turnir za grand slam v sezoni, a jaz po dolgem času šele prvega. Že nekaj časa se najbolje giblje na trdi podlagi. Konstanten je na vseh podlagah in prav zato je že nekaj časa prvi igralec sveta. Zelo težko ga je premagati in tudi psihološko je zelo dobro pripravljen. Ničesar ti ne podari. Rad imam takšne izzive in pripravljen bom na njega," je še povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Veliki finale bo na sporedu ob 22. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte