Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
1. 3. 2015,
9.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković Dubaj

Nedelja, 1. 3. 2015, 9.36

7 let, 12 mesecev

Roger Federer: Novak Đoković je neverjeten

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Teniški igralec Roger Federer je na močenem turnirju v Dubaju še sedmič osvojil lovoriko, potem ko je v finalu ugnal Novaka Đokovića. Švicar pa je dosegel še en mejnik v karieri.

Ko se že zdi, da je Roger Federer dosegel skoraj vse, vedno znova doseže kakšen nov mejnik v svoji karieri. Tokrat je postal četrti igralec v teniški karavani, ki je dosegel več kot devet tisoč asov, natančneje 9.007. "Mislim, da se spominjam, kateri je bil devettisoči, saj sem med dvobojem celo štel. Nisem povsem prepričan, ampak mislim, da se je padel enkrat v drugem nizu." Na večni lestvici še vedno vodi legendarni hrvaški teniški igralec Goran Ivanišević, ki je zbral 10.183 asov. Pred Federerjem sta uvrščena še Hrvat Ivo Karlović in Američan Andy Roddick.

Sliši se noro

"Sliši se noro," je po sedmi zmagi v Dubaju povedal Federer, ki ima v svoji vitrini že 84 turnirskih zmag. Čeprav je Federer večkrat poudaril, da je njegov največji nasprotnik Rafael Nadal, meni, da se tudi med njim in Đokovićem razvilo rivalstvo. "Drug proti drugemu igrava zelo lep tenis, v tem pa uživajo tudi gledalci. Ne spreminjava veliko svojega sloga igranja. Preprosto igrava svojo igro in na koncu zmaga boljši," je še dodal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Tudi on je zadnja leta spremljal Beograjčanov napredek, prvič sta se pomerila že davnega leta 2006. "Lepo je bilo spremljati njegov napredek v igri. Postal je neverjeten igralec, še posebno v zadnjih petih, šestih letih. Izpopolnil je svojo igro in zagotovo se najbolje giblje po igrišču. Vsakokrat je užitek igrati proti njemu," je še povedal Federer, ki tudi vodi v njunih medsebojnih dvobojih (20-16).

Đoković kljub porazu zadovoljen

Prvi igralec sveta pa je bil s svojimi predstavami v Dubaju kljub porazu zadovoljen. "Konec koncev lahko rečem, da je za mano uspešen teden. Na trenutke sem igral odličen tenis. Zdaj se bom posvetil Davisovemu pokalu. Sledita še Indian Wells in Miami, ki bosta zelo težka turnirja, vendar se ju že veselim. Trenutno sem zadovoljen s svojo igro in počutjem. Upam, da bom tudi v nadaljevanju sezone igral na tako visoki ravni," je povedal Đoković, ki se bo s svojimi kolegi v Davisovem pokalu pomeril proti reprezentanci Hrvaške.

Ne spreglejte