Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
28. 9. 2018,
10.33

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

1

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer

Petek, 28. 9. 2018, 10.33

5 let, 6 mesecev

Roger Federer

Rogerju Federerju je malo mar za njegove milijone

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

1

Roger Federer, Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer že več kot desetletje dominira na teniških igriščih in pri svoji 37 letih je še vedno med najboljšimi. Švicar, ki je trenutno na drugem mestu lestvice ATP, je v enem izmed zadnjih intervjujev dejal, da ni bil denar nikoli njegova prioriteta.

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je zadnje desetletje najbolje plačani teniški igralec in po nekaterih podatkih je v svoji bogati karieri zaslužil okrog 600 milijonov dolarjev (511 milijonov evrov), a kot je za švicarske medije povedal, da ni nikoli sanjal ali si želel, da bi zaslužil tako visoke vsote denarja.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Milijoni, ki jih zasluži v enem letu, mu ne pomenijo kaj dosti

"Kot prvo sem vedno sanjal, da bi igral v Wimbledonu in igral na različnih turnirjih, in ne to, da bi postal milijonar. To ni bil moj cilj. Morda sem si želel, da bi imel lagodno življenje, ampak nisem razmišljal o tem. To, da v enem letu zaslužim štiri ali sedem milijonov, mi ne pomeni kaj dosti. Pri meni gre bolj za osvajanje lovorik, biti zdrav in igrati tenis," je povedal eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

Nekdanji ameriški igralec Michael Chang je pred časom dejal, da mladi igralci danes igrajo zaradi slave in denarja, kar je Federerja presenetilo. "Mislim, da to ne drži povsem. Kot prvo, zakaj igramo tenis? Ne zaradi tega, da bi zaslužili denar. V tenisu je veliko denarja, kar je dobro za nas. Vendar za to smo lahko hvaležni preteklim generacijam, oni so pripeljali tenis do tja, kjer je danes."

Kaj je razlog, da še vedno trenira?

Baselčana v tenisu žene naprej tudi to, da lahko še vedno napreduje. Še vedno poskuša napredovati, sicer ne bi hodil trenirati na igrišče. "Mislim, da je tenis zelo zabaven. Morda je tako v golfu ali v nogometu … Mislim, da pri nas lahko še napredujemo v več stvareh, volleyju, servisu, gibanju, forehandu, backhandu. Toliko je udarcev, ki jih lahko udarjaš pri tenisu. Žogica k tebi pride vedno na drugačen način in zaradi tega si vedno želim napredovati. To je tudi razlog, zakaj 15 ali deset let nisem imel istega trenerja, saj sem želel kot igralec vedno napredovati," je še povedal Federer.

Roger Federer
Sportal Federer v Chicagu brez napake, poraz Đokovića

Roger Federer, Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Z Đokovićem sta se še bolj zbližala

Ta se je prejšnji teden mudil v Chicagu, kjer je igral ekshibicijski turnir Laver Cup, tekmovanje, kjer se merita ekipa Evrope in ekipa Sveta. Tokrat sta Federer in Đoković prvič v zgodovini odigrala igro dvojic skupaj. Čeprav sta izgubila, je bilo videti, da sta se igralca še bolj zbližala. Federer mu je med dvoboji znal svetovati in Nole mu je z veseljem prisluhnil. Zanju je bilo namreč znano, da se pred leti nista najbolje razumela.

Ne spreglejte