Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
2. 10. 2017,
11.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

teniški globus ATP Novak Đoković

Ponedeljek, 2. 10. 2017, 11.35

6 let, 6 mesecev

"Poškodba Novaka Đokovića je resna"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Andre Agassi. Marko Đoković, Ulyses Badio | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ulyses Badio, novi fizioterapevt Novaka Đokovića, je za argentinske medije razkril, da je njegov varovanec resno poškodovan in da bo potreboval čas, da se bo povsem pozdravil.

Novak Đoković je maja razpustil vso svojo trenersko ekipo, saj je menil, da je čas za spremembo. Na turnirju v Rimu je v ekipo povabil novega trenerja za fizično pripravo Marca Pancihija in fizioterapevta Ulysesa Badia.

Novak Đoković je bil pred kratkim v domačem Beogradu:

 

 

Morning workouts by the river.. 🔝 🤸🏻‍♂😅 Love being here!! #Belgrade

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Kar Nole reče, to naredijo

Na turnirju v Rimu se je Đokoviću uspelo prebiti do finala, kjer je moral priznati poraz Aleksandru Zverevu. Sodelovanje so nadaljevali na OP Francije in takrat je Pancihija in Badia vprašal, ali bi mu bila lahko ves čas na razpolago. Pancihi je prekinil sodelovanje s preostalimi igralci na turneji, medtem ko je Badio nehal delati na ATP-kliniki.

"Živim med Italijo, Srbijo in Monte Carlom. To je moje edino delo, zato sem lahko na razpolago 24 ur na dan. Ko reče, da gremo v Pariz, gremo z njim," je povedal Badio, ki je navdušen nad tem, da sodeluje z Andrejem Agassijem. Pred tem je prebral njegovo knjigo, zdaj pa ga je spoznal še osebno.

Novak Đoković že od nekdaj velja za zelo gibčnega športnika. | Foto: Instagram/Getty Images Novak Đoković že od nekdaj velja za zelo gibčnega športnika. Foto: Instagram/Getty Images Najboljša odločitev

Njegova prva naloga v ekipi je, da skrbi za Novaka Đokovića. Nekdanji prvi igralec sveta ima že kar nekaj časa težave s komolcem, zato se je odločil za predčasno prekinitev sezone. "Ima resno poškodbo in imamo jo pod nadzorom. Ključno je, da imamo čas. To, da je sezono končal predčasno, je bila najboljša odločitev. Zelo je delaven in veseli se že, da se bo lahko vrnil na teniška igrišča."

"Neverjetno je gibčen in struktura njegovega telesa mu pri tem pomaga. Vseeno štirikrat na dan dela raztezne vaje, kar mu dodatno pomaga," je še za Canchallena La Nacion povedal argentinski strokovnjak.

Na igrišču ga bomo lahko videli na turnirju v Avstraliji. | Foto: Guliverimage/Getty Images Na igrišču ga bomo lahko videli na turnirju v Avstraliji. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vrnil se bo na OP Avstralije

Novak Đoković je zadnji dvoboj odigral v Wimbledonu. Za tem se je odločil, da lopar za nekaj časa postavi v kot. V tem času je dobi drugega otroka, kot je že napovedal, pa bo sezono začel prihodnje leto na OP Avstralije, kjer je že šestkrat dvignil veliki pokal. Nazadnje je v Melbournu slavil leta 2016.

Ne spreglejte