Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 9. 2018,
7.55

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Natisni članek

Jose Mourinho Paul Pogba Manchester United spor

Sreda, 26. 9. 2018, 7.55

5 let, 7 mesecev

Paul Pogba ni več nadomestni kapetan Manchester Uniteda

Na relaciji Mourinho - Pogba dokončno počilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Jose Mourinho Paul Pogba | Jose Mourinho in Paul Pogba že dolgo nista več na isti valovni dolžini. | Foto Reuters

Jose Mourinho in Paul Pogba že dolgo nista več na isti valovni dolžini.

Foto: Reuters

Trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda Jose Mourinho je po polomu rdečih vragov v ligaškem pokalu - izločil jih je Lampardov Derby County - potrdil, da je Francoza Paula Pogbaja razrešil s funkcije nadomestnega kapetana.

Eden Hazard
Sportal Chelsea izločil Liverpool, nova zmaga Arsenala, osem golov West Hama

Pogba si je to sezono ob odsotnosti prvega kapetana Antonia Valencie kapetanski trak nadel proti Leicesterju in Brightonu v premier league ter v ligi prvakov proti Young Boys.

A glasne kritike zmagovalca svetovnega prvenstva v Rusiji, ki je po sobotnem remiju (1:1) proti novincu v elitnem angleškem prvenstvu Wolverhamptonu javno povedal, da se ne strinja s preveč obrambno naravnano taktiko trenerja, so razjezile Mourinha.

Portugalec je po izpadu iz ligaškega pokala potrdil govorice in dodal, da ob tem ni bilo slabe volje. Je res ni bilo? | Foto: Reuters Portugalec je po izpadu iz ligaškega pokala potrdil govorice in dodal, da ob tem ni bilo slabe volje. Je res ni bilo? Foto: Reuters "Jaz sem trener in jaz sprejemam odločitve"

Že pred večerno tekmo z Derby Coutnyjem je ESPN poročal, da Pogba ne bo več nadomestni kapetan in da je to novico Mourinho povedal pred celotno ekipo.

Vse skupaj je Portugalec le potrdil. "Resnica je, da Paul ne bo več naš drugi kapetan," je dejal Mourinho po torkovem porazu v ligaškem pokalu po enajstmetrovkah proti nižjeligašu Derby Countyju, ko Pogba kot še nekateri drugi nosilci ekipe ni igral.

"Jaz sem trener in jaz sprejemam odločitve. Nobenega spora nimam z njim, nobene težave. Tisti, ki je sprejel odločitev, da bo on drugi kapetan, je zdaj sprejel odločitev, da ne bo več," je v svojem slogu dejal portugalski trener.

Bo Jose Mourinho dokončal sezono na klopi Manchester Uniteda?

  • Da.
    17,30 %
    68 glasov
  • Ne.
    79,90 %
    314 glasov
  • Ne vem.
    2,80 %
    11 glasov
Oddanih 393 glasov

Pogba okrcal trenerja

Potem ko je imel Pogba ključno vlogo v francoski reprezentanci pri osvojitvi naslova svetovnega prvaka, je to sezono zablestel tudi pri Man Utd, a večkrat glasno izrazil nestrinjanje z obrambno taktiko Mourinha. Nazadnje po remiju proti sobotnem remiju proti volkovom.

"Igramo doma in igramo proti Wolves in morali bi igrati precej bolje. Tu smo zato, da napadamo. Mislim, da se tekmeci kar ustrašijo, če vidijo Manchester napadati in napadati. To je bila naša velika napaka. A jaz nisem trener," je po tekmi medijem dejal in med vrsticami okrcal trenerjevo delo.

Mourinho mu je že vrnil milo za drago, a bolj kot to, kdo je kapetan, navijače United boli, da ni rezultatov. Ne samo izpad v pokalu, tudi v premier league imajo po šestih krogih že osem točk zaostanka za vodilnim Liverpoolom.

Ne spreglejte