Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 9. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

ATP OP ZDA Marija Šarapova Petra Kvitova

Sobota, 2. 9. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

OP ZDA, WTA (5. dan)

Šarapova še enkrat več, Klepačeva uspešna v ženskih dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanja prva igralka sveta Marija Šarapova se je z ne najboljšo predstavo uvrstila v četrti krog OP ZDA. Kot prva se je v četrti krog prebila tudi Čehinja Petra Kvitova, ki je z 2:0 v nizih izločila Francozinjo Caroline Garcia. Z istim rezultatom je napredovala tudi Venus Williams. V ženskih dvojicah je bila uspešna Andreja Klepač.

Marija Šarapova v tokratnem dvoboju ni pokazala najboljše igre, a je bilo dovolj za zmago proti mladi Američanki Sofiji Kenin, ki je na turnir prišla s posebnim povabilom organizatorjev. Rusinja se je prvič po 19 mesecih uvrstila v drugi teden turnirja.

Šarapova je v dvoboju dosegla 38 winnerjev in 33 neizsiljenih napak,  s to zmago pa se bo na lestvici WTA že močno približala prvi stoterici, kar pomeni, da bo imela bržkone zagotovljeno vstopnico za OP Avstralije.

Kvitova, 13. nosilka New Yorka je v tretjem krogu s 6:0 in 6:4 premagala Francozinjo Caroline Garcia. Kvitova bo drugi teden v Flushing Meadowsu dočakala petič v karieri.

Dvakratna zmagovalka odprtega prvenstva Velike Britanije je za zmago proti Garcii potrebovala 71 minut. Kvitova je izenačila svoj najboljši dosežek na US Opnu, v četrtem krogu je igrala v letih 2012, 2015 in 2016.

Williamsova brez težav

Težkega dela ni imeti niti Venus Williams, deveta nosilka turnirja. Sedemintridesetletna Američanka je z 2:0 v nizih (6:3, 6:4) izločila Grkinjo Marijo Sakkari.

Klepačeva napredovala

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez prebila v drugi krog. Slovensko-španska naveza je bila uvodoma boljša od domače naveze Coco Vandeweghe in Shelby Rogers s 6:2 in 7:6 (6). Klepačevo in Sanchezovo v drugem krogu čakata Belgijka Elise Mertens in Nizozemka Demi Schuurs.

Andreja Klepač je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez napredovala v drugi krog US Opna  | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez napredovala v drugi krog US Opna Foto: Guliverimage/Getty Images

Klepačeva je pred tem že izpadla v prvem krogu med mešanimi dvojicami; v paru s Hrvatom Matejem Pavićem sta po dolgi borbi s 3:6, 7:5 in 9:11 izpadla proti poljsko - mehiški navezi Alicia Rosolska - Santiago Gonzale.

* OP ZDA, ATP (5. dan)

Rezultati:

Ne spreglejte