Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
20.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

OP ZDA Paolo Lorenzi Diego Schwartzman Marin Čilić

Petek, 1. 9. 2017, 20.11

6 let, 6 mesecev

OP ZDA, ATP (5. dan)

Argentinec izločil Čilića, Lorenziju pri 35. letih prvič uspelo kaj takega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Paolo Lorenzi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na teniškem turnirju OP ZDA so se začeli dvoboji tretjega kroga. Italijan Paolo Lorenzi je postal najstarejši teniški igralec, ki se je prvič v karieri uvrstil v četrti krog enega od turnirjev. Od tekmovanja se poslavlja peti nosilev Hrvat Marin Čilić. Izločil ga je Argentinec Diego Schwartzman. Veliko oči je uprtih v mladega Kanadčana Denisa Shapovalova, ki letos kaže izjemne igre.

Petintridesetletni Paolo Lorenzi je v tretjem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku s 6:2, 6:4 in 6:4 premagal rojaka Thomasa Fabbiana.

Argentinec usoden za Čilića

Zmagovalca US opna leta 2014 Hrvata Marina Čilića je s 3:1 v nizih premagal 33. igralec sveta Argentinec Diego Schwartzman. Sedmi igralec je sicer dobil prvi niz, nato je dva izgubil s 5:7, v četrtem pa že zaostajal z 2:5. Z odvzemom servisa je prišel na 4:5, a preobrata ni zmogel, čeprav je imel dve žogi za izenačenje na 5:5.

Diego Schwartzman je izločil Marina Čilića in se prvič prebil v osmino finala grand slama. | Foto: Reuters Diego Schwartzman je izločil Marina Čilića in se prvič prebil v osmino finala grand slama. Foto: Reuters

Schwartzman se je tako prvič v karieri uvrstil med najboljših 16 igralcev turnirja za grand slam, v osmini finala se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Francozom Lucasom Pouillejem in kazahstanskim kvalifikantom Mihailom Kukuškinom.

Naprej tudi mladi Shapovalov

Denis Shapovalov iz dvoboja v dvoboj navdušuje. Šele 18-letni igralec se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, v prvih dveh krogih pa je pometel z nasprotnikoma. V tretjem krogu se je pomeril z Edmundom Kylom. Britanec je v četrtem nizu dvoboj predal in se uvrstil v četrti krog tekmovanja, kar je njegov največji uspeh.

* OP ZDA, WTA (4. dan)

Rezultati v živo:

 

Ne spreglejte