Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 9. 2018,
21.42

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Natisni članek

teniški globus OP ZDA Rafael Nadal Dominic Thiem

Nedelja, 2. 9. 2018, 21.42

5 let, 8 mesecev

OP ZDA (ATP), 7. DAN

Pri Nadalu znova ni šlo povsem gladko, Del Potro odpihnil Hrvata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Rafael Nadal | Rafael Nadal je upravičil vlogo favorita in napredoval med osem najboljših.  | Foto Guliver/Getty Images

Rafael Nadal je upravičil vlogo favorita in napredoval med osem najboljših.

Foto: Guliver/Getty Images

Na OP ZDA so na sporedu prvi dvoboji osmine finala. Kot prvi je v četrtfinale napredoval Dominic Thiem, ki je s 3:0 v nizih izločil finalista zadnjega Wimbledona Kevina Andersona. V četrtfinalu se bo pomeril s prvim nosilcem Rafaelom Nadalom, ki je Gruzijca Nikoloza Basilašvilija izločil s 3:1 v nizih. 

Potem ko je Rafael Nadal prvi in drugi niz proti 37. igralcu sveta Gruzijcu Nikolozu Basilašviliju dobil s 6:3, se je zdelo, da bo napredoval brez izgubljenega niza, a njegov nasprotnik je imel drugačne načrte. Po tie-breaku je znižal na 1:2 v nizih, a v nadaljevanju je Španec upravičil vlogo favorita, dobil niz s 6:4 in napredoval med najboljših osem. 

"To bo zanimiv in težek dvoboj"

Rafael Nadal spet ni imel lahkega dela, potem ko se mu je Gruzijec dostojno upiral. V četrtfinalu ga čaka Avstrijec Dominic Thiem, s katerim sta do zdaj vse dvoboje igrala na peščeni podlagi. Medsebojni rezultat je 7:3 za Nadala. "Na trdi podlagi je malo drugače kot na pesku, ampak je še vedno tenis. Vemo, kako igra, in on ve, kako igram jaz. To bo zanimiv in težek dvoboj. Upam, da za oba," se je Rafa ozrl na naslednji dvoboj in poudaril, da sta z Dominicom v zelo dobrih odnosih.

Dominic Thiem je napredoval v četrtfinale OP ZDA. | Foto: Getty Images Dominic Thiem je napredoval v četrtfinale OP ZDA. Foto: Getty Images

Kot prva sta med moškimi na igrišče stopila Dominic Thiem in finalist zadnjega Wimbledona Kevin Anderson. Thiem je nasprotnika odpravil s 3:0 v nizih. Prvega je dobil s 7:5, drugega s 6:2, tretjega pa po tie-breaku.

Juan Martin del Potro | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Del Potro: Ni pomembno, ali zmagam po treh ali petih nizih

Juan Martin del Potro je presenetljivo zlahka opravil s Hrvatom Borno Ćorićem. Visokorasli Argentinec ga je premagal po treh nizih, za zmago pa je potreboval le dve uri in sedem minut. Izid dvoboja na koncu je bil 6:4, 6:3 in 6:1.

To je tretje leto zapored, da se je Delpo uvrstil v četrtfinale in kot kaže je ujel pravi ritem. Argentinec, ki je na OP ZDA slavil leta 2009, je zadovoljen, da mu je Hrvata uspelo premagati v treh nizih. "Mislim, da če zmagaš na dvoboju v treh nizih, je pomembno za telo, noge in fizično pripravo. Vseeno je vsak dvoboj nova bitka in nanjo moraš biti 100-odstotno pripravljen. Ni pomembno, ali zmagam po treh ali petih nizih, v naslednjem krogu me čaka nov dvoboj," je povedal 29-letni teniški igralec. V četrtfinalu ga čaka John Isner.

Dalila Jakupović
Sportal Dalila Jakupović z rusko kolegico v četrtfinale, Williamsova prvič oddala niz

 

Ne spreglejte