Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2019,
21.06

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Polona Hercog teniški globus

Nedelja, 26. 5. 2019, 21.06

4 leta, 11 mesecev

OP Francije (WTA), 1. dan

Hercogovo prehitela tema, nadaljevala bo v ponedeljek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Polona Hercog | Polona Hercog bo dvoboj prvega kroga končala v ponedeljek. | Foto Getty Images

Polona Hercog bo dvoboj prvega kroga končala v ponedeljek.

Foto: Getty Images

V ženskem delu OP Francije ima Slovenija letos v posamični konkurenci tri predstavnice: Tamaro Zidanšek, Dalilo Jakupović in Polono Hercog. Slednja je v nedeljo zvečer začela dvoboj z Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič, ki pa je bil v tretjem nizu pri izenačenju 3:3 zaradi teme prekinjen in prestavljen na ponedeljek. Že prvi dan turnirja je bil usoden za peto nosilko Angelique Kerber, ki se na pariškem pesku ne znajde.

Roger Federer
Sportal Roger Federer se je vrnil po štirih letih in začel z zmago

Polona Hercog, ki se letos lahko pohvali s turnirsko zmago v Švici, v prvem krogu igra proti Belorusinji Aliaksandri Sasnovič, 32. igralki sveta. Igralki imata za seboj en medsebojni dvoboj. Leta 2015 je bila po treh nizih boljša Belorusinja. To bo njun prvi dvoboj na pesku.

Belorusinja je dobila prvi niz (6:4), nato v drugem z "breakom" povedla z 2:1, a nato se je Slovenka razigrala, dobila pet iger zapovrstjo in izenačila. Tudi v tretjem nizu je bila prva, ki je izgubila svoj servis, a hitro dosegla "rebreak" ter izenačila na 2:2.

Hercogova se je med tekmo pritoževala nad vlažnimi žogicami, ki so bile posledica rahlega dežja, zaradi katerega pa sodniki dvoboja niso prekinili.

Hercogova se je na turnirju na Roland Garrosu najdlje prebila do 3. kroga. Kako daleč Mariborčanka lahko pride danes?

Novo hitro slovo Kerberjeve

Pariški pesek ostaja zaklet za Kerberjevo, ki je kljub osvojenim naslovom na vseh ostalih turnirjih velike četverice v Roland Garrosu že šestič v karieri izpadla v prvem krogu, najdlje pa je prišla do četrtfinala lani in leta 2012. Nemka se je v preteklih tednih bojevala s poškodbo desnega gležnja, zaradi katere je izpustila turnir v Rimu, pred tem pa predala dvoboj drugega kroga v Madridu.

Peta nosilka Angelique Kerber se poslavlja po prvem krogu. | Foto: Reuters Peta nosilka Angelique Kerber se poslavlja po prvem krogu. Foto: Reuters

Že prvi dan se je poslovila tudi 38-letna Američanka Venus Williams, ki pa na turnirjih že dolgo časa ne spada med favoritinje. Sedemkratno zmagovalko turnirjev za veliki "slam", ki je v Parizu debitirala že leta 1997, je izločila deveta nosilka Jelina Svitolina, Ukrajinka je na tem turnirju že dvakrat igrala v četrtfinalu, proti ameriški veteranki pa ni imela nobenih težav.

Težav ni imela niti druga nosilka Pliškova. V dveh nizih je gladko ugnala Američanko Madison Brengle in se bo v drugem krogu pomerila s Slovakinjo Kristino Kucovo, ki je izločila še eno veteranko in nekdanjo zmagovalko turnirja, Rusinjo Svetlano Kuznjecovo.

Tamara Zidanšek
Sportal Zidanškova na tekmi kariere priznala premoč prvi nosilki

WTA

Ne spreglejte