Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 12. 2020,
8.04

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

WTA ATP OP Avstralije

Četrtek, 17. 12. 2020, 8.04

3 leta, 4 mesece

OP Avstralije prestavljeno za tri tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
OP Avstralije Melbourne Roger Federer 2018 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Moška teniška organizacija ATP je v sredo pozno ponoči objavila spremenjeni koledar začetka sezone 2021. Odprto prvenstvo Avstralije je zaradi pandemije novega koronavirusa prestavljeno za tri tedne, začelo se bo 8. februarja. Kvalifikacije za prvi grand slam bodo januarja v Katarju, so sporočili v izjavi za javnost.

Kvalifikacije za OP Avstralije bodo v Dohi

Začetek moške teniške sezone na najvišji ravni bo v Delray Beachu med 5. in 13. januarjem. Isti teden bo še turnir v Antaliji v Turčiji. Kvalifikacije za OP Avstralije bodo v Dohi med 10. in 13. januarjem, sledi 16-dnevni premor zaradi strogih ukrepov v Avstraliji, vsi preostali turnirji v prvi periodi sezone pa bodo potekali v zvezni deželi Viktorija.

Ob prihodu v Avstralijo jih čaka 14-dnevna karantena

Igralci morajo namreč ob prihodu v Avstralijo opraviti 14-dnevno obvezno karanteno, prehajanje meja znotraj države pa je zaradi strogih ukrepov v boju s covid-19 zelo oteženo, zato bodo vsi turnirji v deželi tam spodaj potekali v Melbournu. Zadnji dan januarja se bosta začela dva turnirja serije 250. Od 1. do 5. februarja bo na vrsti pokal ATP, med 8. in 21. februarjem pa bo organiziran še prvi grand slam sezone.

ATP je sporočil, da bo nekaj sprememb tudi v nadaljevanju sezone med 8. in 13. tednom, medtem ko za peščeno sezono od 14. tedna niso predvideli sprememb v koledarju.

Zaradi pandemije novega koronavirusa so odpadli turnirji v Aucklandu, New Yorku in Puneju v Indiji, medtem ko je peščeni turnir v Riu de Janieru prestavljen za nedoločen čas. Turnirji serije Challenger se bodo začeli 18. januarja.

tenis, splošna | Foto: Reuters Foto: Reuters

Pri WTA še niso sporočili sprememb

Ženska profesionalna teniška organizacija WTA še ni sporočila sprememb koledarja, a je jasno, da se bo večinoma ujemal vsaj v avstralskem delu sezone.

 

Ne spreglejte