Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2017,
15.43

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Natisni članek

Melbourne OP Avstralije Johanna Konta Serena Williams Mirjana Lučić Baroni

Ponedeljek, 23. 1. 2017, 15.43

7 let, 1 mesec

OP Avstralije, 8. dan, ženske

Pravljica hrvaške veteranke se kar noče nehati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,33
Mirjana Lučić Baroni | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu so znane vse četrfinalistke. Med osem najboljših so se uvrstile tudi Serena Williams, ki se je tako pridružila starejši sestri Venus, Britanka Johanna Konta, Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni in Čehinja Karolina Pliškova. Slovenka Katarina Srebotnik je izpadla med ženskimi dvojicami in končala z nastopi v Melbournu.

Hrvaška veteranka Mirjana Lučić-Baroni je pri 34 letih postavila mejnik in se prvič v karieri v Melbournu uvrstila med osem najboljših. Na enem izmed največjih turnirjev na svetu je že nastopila v četrtfinalu, a pred davnimi 18 leti, ko je njen pohod v Wimbledonu šele v polfinalu zaustavila Nemka Steffi Graf. Po 18 letih je Dalmatinka, ki je srčnega izbranca našla v ZDA, ponovno zaslovela.

Med letoma 2003 in 2010 sploh ni nastopala na turnirjih za grand slam, letos pa se je na odprtem prvenstvu Avstralije po prepričljivi zmagi nad Američanko Jennifer Brady uvrstila v četrtfinale in poskrbela za eno najlepših zgodb uvodnega vrhunca teniške sezone.

Pred začetkom OP Avstralije je na svetovni jakostni lestvici zasedala 79. mesto, nato pa v drugem krogu osupnila javnost in suvereno izločila tretjo nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko. V četrtfinalu se bo pomerila s peto nosilko Čehinjo Karolino Pliškovo, ki je v večernem dvoboju spravila v slabo voljo ljubljenko domačega občinstva Avstralko Dario Gavrilovo.

Serena lahko prehiti Steffi Graf

Serena Williams je bila boljša od Barbore Strycove. Če bo osvojila turnir, se bo na WTA-lestvici vrnila na prvo mesto. | Foto: Reuters Serena Williams je bila boljša od Barbore Strycove. Če bo osvojila turnir, se bo na WTA-lestvici vrnila na prvo mesto. Foto: Reuters Po izpadu prve nosilke Nemke Angelique Kerber je prva favoritinja za osvojitev naslova Serena Williams. Izkušena Američanka je v osmini finala izločila Čehinjo Barboro Strycovo, ki ji je v odločilnih točkah sreča obrnila hrbet, zato je morala za zmago čestitati 35-letni tekmici.

Če bo mlajša izmed sester Williams osvojila turnir v Melbournu, bo osvojila že rekordno 23. lovoriko na grand slamih in z njo na večni lestvici prehitela Nemko Grafovo, hkrati pa se na svetovni jakostni lestvici vrnila na prvo mesto.

V četrtfinalu jo čaka obračun z razigrano Britanko Johanno Konto, ki se v Melbournu odlično počuti. Lani se je prebila v polfinale.

Slovo Katarine Srebotnik

Slovenska specialistka za igranje v dvojicah Katarina Srebotnik je v osmini finala naletela na previsoko oviro. Francoski par Garcia/Mladenovic je upravičil vlogo prvih nosilk. Velenjčanki s stalnim prebivališčem v Dubaju in njeni kitajski partnerki Saisai Zheng je prepustil le pet iger. Tako je Srebotnikova po mešanih dvojicah izpadla še v konkurenci ženskih dvojic.

OP Avstralije, 8. dan, ženske:

Osmina finala:
Serena Williams (ZDA, 2) : Barbora Strycova (Češ, 16) 7:5, 6:4;
Johanna Konta (VBr, 9) : Jekaterina Makarova (Rus, 30) 6:1, 6:4;
Mirjana Lučić-Baroni (Hrv) : Jennifer Brady (ZDA) 6:4, 6:2; 
Karolina Pliškova (Češ, 5) : Darja Gavrilova (Aus, 22) 6:3, 6:3;

Osmina finala, ženske dvojice:
Caroline Garcia/Kristina Mladenovic (Fra/1) : Katarina Srebotnik/Saisai Zheng (Slo/Kit) 6:1, 6:4
Četrtfinalni pari, OP Avstralije (ženske):

Garbine Muguruza (Špa, 7) - Coco Vandeweghe (ZDA) 
Venus Williams (ZDA, 13) - Anastasija Pavljučenkova (Rus, 24)
Serena Williams (ZDA, 2) - Johanna Konta (VBr, 9)
Karolina Pliškova (Češ, 5) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrv)
Ne spreglejte