Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
15. 3. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Novak Đoković Indian Wells

Sreda, 15. 3. 2017, 11.15

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković je ostal brez komentarja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je na turnirju v Indian Wellsu proti Juanu Martinu del Potru pokazal najboljšo predstavo v letošnji sezoni. Srbski zvezdnik upa, da bo tudi v prihodnjih dvobojih ohranil raven tenisa, ki jo je prikazal proti Argentincu. Ob enem izmed vprašanj pa je 29-letni Đoković ostal brez komentarja.

Novak Đoković, ki je visokoraslega Argentinca premagal po skoraj dveh urah, se je že uvrstil v osmino finala, kjer ga čaka "problematični" Avstralec Nick Kyrgios. Beograjčan se je pred dvobojem zavedal, da se bo moral zelo potruditi, če bo hotel premagati del Potra.

"On je igralec za velike dvoboje. Vedel sem, da bom moral biti zelo 'oster' in da bom moral igrati na najvišji ravni. To je ta dvoboj zahteval od mene," je uvodoma povedal lanski zmagovalec Indian Wellsa.

 "Upam, da bom ohranil to raven samozavesti, saj jo bom zelo potreboval."  | Foto: Getty Images "Upam, da bom ohranil to raven samozavesti, saj jo bom zelo potreboval." Foto: Getty Images Potreboval bo samozavest

Nole je v obračunu z del Potrom dosegel jubilejno, 300. zmago na turnirjih serije masters in z 19. zaporedno zmago v Indian Wellsu presegel Rogerja Federerja. "Ta izziv je bil zahteven. V tretjem nizu sem verjetno igral svoj najboljši tenis v tem letu. Velika stvar je, če ti proti tako dobremu igralcu uspeta dva 'breaka'."

Trenutno drugi igralec sveta nima veliko časa za počitek, saj ga čaka dvoboj z Nickom Kyrgiosom. Avstralec ga je pred kratkim premagal na turnirju v Acapulcu. "Upam, da bom ohranil to raven samozavesti, saj jo bom zelo potreboval. Nick me je premagal v Acapulcu, kjer je zelo dobro serviral. Upam, da mi bo tokrat uspel boljši rezultat."

Novak Đoković ima zelo malo časa za regeneracijo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković ima zelo malo časa za regeneracijo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Le 18 ur počitka pred naslednjim dvobojem

V Indian Wellsu imajo vsi igralci peklenski urnik. Đokovića nov dvoboj čaka v sredo okoli 23. ure, torej le osemnajst ur po zadnjem dvoboju. In kaj je na to rekel 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam? "Nočem komentirati razporeda turnirja."

Ne spreglejte