Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2011,
11.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Kavčič Novak Đoković Beograd

Četrtek, 28. 4. 2011, 11.14

8 let

"Nole" se želi maščevati "Kaljutu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Blaž Kavčič bo postavil nov mejnik v slovenskem moškem tenisu. "Kaljut" se bo namreč v petek v četrtfinalu turnirja v Beogradu pomeril kar z drugim igralcem sveta Novakom Đokovićem.

Kavčič se je v sredo po zmagi nad Brazilcem Ricardom Mellom uvrstil v četrtfinale beograjskega turnirja, kar je njegov najboljši dosežek na ATP turnirjih. V polfinale se bo skušal prebiti preko najbolj "vročega" igralca ta hip Đokovića. Srbski zvezdnik je letos namreč dobil vseh 25 dvobojev, med drugim je tudi dvakrat premagal prvega igralca sveta Rafaela Nadala. Rekordnega niza "Nole" tudi proti Kavčiču ne namerava prekiniti. "Premagal me je, ko sem imel 14 let, to pa bo priložnost za maščevanje," se je pošalil drugi igralec sveta, ki je za uvrstitev med najboljših osem z lahkoto izločil Romuna Adriana Ungura.

Na svetovni teniški lestvici 24-letni Ljubljančan trenutno zaseda 85. mesto, kar je daleč najboljša slovenska uvrstitev v tem trenutku. Odličen položaj mu omogoča, da se vse bolj pogosto srečuje z najboljšimi teniškimi igralci na svetu. Januarja letos je v Chennaiju v Indiji že igral proti šestemu z lestvice ATP Čehu Tomašu Berdychu, nato pa je v istem mesecu v drugem krogu OP Avstralije šele po petih nizih pokleknil proti takrat desetemu igralcu sveta Rusu Mihailu Južnemu. Pred dobrim tednom dni je v drugem krogu Barcelone naletel še na enega zvezdnika, 17. igralca sveta, Francoza Richarda Gasqueta. A dvoboj z drugim igralcem sveta, najboljšim v tem trenutku in enem izmed najuspešnejših v zadnjih petih letih, bo tako zanj kot za slovenski tenis posebno poglavje.

Slovenski teniški igralci so v preteklosti že imeli priložnost, da se pomerijo proti teniškim zvezdnikom. Kavčič in Grega Žemlja sta v minulem letu prekrižala loparja proti Američanu Andyju Roddicku, ki je bil v obeh primerih igralec prve deseterice. V vseh omenjenih dvobojih tako Kavčič kot Žemlja nista bila uspešna, tako da največja zmaga slovenskega teniškega igralca ostaja v rokah Luke Gregorca, ki je leta 2008 v osmini finala premagal Iva Karlovića. Visokorasli Hrvat je bil takrat uvrščen na 14. mesto na lestvici ATP.

Ne spreglejte