Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
16. 12. 2015,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andreja Klepač WTA

Sreda, 16. 12. 2015, 12.26

8 let

Ni ji bilo postlano z rožicami

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Andreja Klepač je zaradi svojih poškodb v preteklosti izgubila pet let teniške kariere, a primorski teniški igralki se je uspelo vrniti po vsaki poškodbi. Še več, letos ji je uspela najboljša sezona.

Andreja Klepač je že od nekdaj veljala za velik up slovenskega tenisa. Nase je prvič resneje opozorila leta 2008, ko se je med posameznicami uvrstila v finale turnirja v Budimpešti. V zadnjih sezonah blesti predvsem v igri dvojic, potem ko se je na lestvici dvojic povzpela na 25. mesto. Lani je sezono končala na 43. mestu.

"Vedno je želja, da pridem čim višje, vendar tako velikega napredka nisem pričakovala. Glede na igro, ki sem jo prikazala, lahko rečem, da je bila letošnja sezona zelo uspešna," nam je uvodoma povedala Andreja, ki je letos dva turnirja odigrala tudi med posameznicami, čeprav v zadnjem času več poudarka daje igri dvojic.

"Posamične dvoboje sem dala na stranski tir. Trenutno je moja prioriteta igra dvojic. Moje telo in poškodbe mi v preteklosti niso dovoljevale takšnih naporov in vprašanje je, če bi lahko usklajevala posamične dvoboje in igro dvojic. Zdravje je pri meni na prvem mestu in ravno zaradi tega, sem dala 'single' na stran. Če bo kakšna priložnost, kot je bila letos, bom z veseljem odigrala kakšno partijo med posameznicami. Hitro se lahko kaj obrne. Dovolj je že en zelo dober rezultat," je povedala Koprčanka in s tem dala vedeti, da še ni povsem opustila misli na morebitni uspeh v posamični konkurenci.

Imela je pet operacij in vedno se ji je uspelo vrniti

Andreji v njeni športni karieri ni bilo postlano z rožicami, saj so jo dolgo časa pestile poškodbe, a trmasti Primorki se je zmeraj uspelo vrniti. "V svoji karieri sem imela ogromno poškodb. Imela sem tri operacije zapestja, eno na komolcu in eno na stopalu. Zagotovo sem zaradi teh poškodb izgubila pet let tekmovanj. Lahko rečem, da je kar velika stvar, da se lahko vrneš po petih resnejših poškodbah. Sploh to, da sem našla pravo formo."

V letošnji sezoni je nanizala nekaj vrhunskih rezultatov. Pravzaprav ji je uspela najboljša sezona v karieri. V prvem delu se je med ženskimi dvojicami skupaj s Poljakinjo Kaludijo Jans Ignacik uvrstila v četrtfinale OP Avstralije, v Indian Wellsu pa sta prišli do polfinala. Drugi del sezone je bil še bolj uspešen. S Španko Laro Arruabarrena sta igrali v četrtfinalu OP ZDA, zmagali na turnirju v Seulu, poleg tega sta igrali še v finalu turnirja v Washingtonu in Hongkongu.

Če razumeš posel, potem zamer ni

Že samo po sebi se postavlja vprašanje, s katero igralko bo igrala v prihodnji sezoni. "Igrala bom v paru z Laro Arruabarrena. Zelo hitro sva se ujeli. Je pa potrebno še veliko dela v določenih segmentih igre. Če je prava kemija na igrišču, potem se to takoj vidi v igri in v samih rezultatih. Sicer so njena prioriteta posamični dvoboji, tako da bo morala kakšen turnir odigrati tudi s kakšno drugo partnerico, vendar bom večino glavnih turnirjev igrala z njo," je razkrila Klepačeva, ki je tako očitno prekinila sodelovanje s Poljakinjo Klavdijo Jans Ignacik. Pa v takšnih primerih prihaja do zamer?

"Če razumeš posel, ki ga opravljaš, potem ni nobenih zamer. S Klavdijo sva se lepo razšli in ostali prijateljici. Tekmovalke razumemo, da ko ne gre več, je treba iskati nove rešitve. Nazadnje moraš biti na koncu tudi malce egoist oziroma moraš gledati nase."

Vsi so zelo dostopni

Slovenska teniška igralka, ki bo marca dopolnila 30 let, se na turneji velikokrat srečuje z največjimi zvezdniki tenisa. Nekateri izmed njih so nanjo naredili še posebno velik vtis. "V zadnjih letih je zagotovo najbolj aktualna Serena Williams. To, kar je ona dosegla, je nekaj izjemnega. Moram omeniti Novaka Đokovića, ki piše zgodovino. Lahko rečem, da smo vsi vrhunski igralci nekaj posebnega. Vsak ima svojo življenjsko zgodbo in vsaka je po svoje zanimiva."

Sicer se na turneji zelo dobro razume z igralci njene generacije, kot sta že omenjeni Novak Đoković, Rafael Nadal … med dekleti pa Klepačeva omeni Ano Ivanović, Caroline Wozniacki, Jeleno Janković in druge. "Če je le čas, si izmenjamo kakšno besedo. Vsi so zelo dostopni. Konec koncev so tudi oni samo ljudje," nam je še zaupala Klepačeva, ki čez slab teden odhaja v Avstralijo. Prva postaja v novi sezoni bo turnir v Brisbanu, sledi Sydney, potem pa jo že čaka prvi turnir za grand slam – OP Avstralije.

Ne spreglejte