Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
4. 3. 2016,
21.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Davisov pokal Grega Žemlja Blaž Rola

Petek, 4. 3. 2016, 21.17

8 let

"Ne, ni ga pobralo"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi dan Davisovega pokala se ni končal po željah naših igralcev, potem ko po prvem dnevu proti Romuniji zaostajajo z 0:2. Predvsem je bil boleč poraz Grege Žemlje.

Slovenska teniška reprezentanca je prvi dan začela pod pričakovanji, saj po prvem dnevu zaostaja z 0:2. Prva sta na igrišče prišla Blaž Rola in Marius Copil. Na koncu je Rola nekoliko presenetljivo izgubil po treh nizih. Dvoboj se je končal z izidom 7:5, 6:3, 7:6 (5), trajal pa je vsega dve uri in dvajset minut. Blaž je pred tem igral na turnirju na pesku, tako da ni imel veliko časa za prilagajanje na podlago v dvorani.

"Morda je bila manjša težava, ker je Blaž prišel s turnirja na pesku, ampak mislim, da je na treningih igral skoraj bolje kot na tekmi, medtem ko je nasprotnik igral zelo dober tenis," nam je po današnjem dnevu zaupal pomočnik slovenskega kapetana Žiga Janškovec.

Grega Žemlja je začel igrati preveč pasivno

Če je Blaž gladko izgubil, pa je bil precej daljši in bolj tesen obračun med Grego Žemljo in Adrianom Ungurjem. Dvoboj se je končal po petih nizih s 4:6, 4:6, 6:3, 7:6 (3) in 6:4 v korist Romuna. Trajal je skoraj tri ure in pol. Tokrat Žemlja ni imel težav s fizično pripravo.

"Ne, ni ga pobralo. Lahko rečem, da je fizično kar dobro zdržal. Če bi mi nekdo po dveh nizih in pol rekel, da bo izgubil, bi mislil, da se šali. Mogoče je Grega začel igrati nekoliko preveč pasivno, nasprotnik pa je igral vedno bolje. Na koncu nobena točka ni bila zastonj, prav tako pa je Adrian Ungur zelo dobro odigral tudi podaljšano igro v tretjem nizu," nam je zaupal Janškovec, ki že nekaj let trenira Grego Žemljo.

V preteklosti so že premagovali zelo dobre dvojice

V soboto sta na sporedu igra dvojic, kjer imajo Romuni najmočnejše orožje. Tam jih bosta zastopala Florian Mergea in Horia Tecau. Oba namreč sodita med najboljše svetovne igralce v igri dvojic. Blaž Trupej je najprej v postavo postavil Tomislava Ternarja in Blaža Radinskega. Po vsej verjetnosti bo v soboto na igrišče poslal Blaža Rolo in Grego Žemljo, ki bosta imela več možnosti, da Romunom odščipneta pomembno točko, s tem pa bi imeli še upanje za preobrat.

"Če ne bo zdravstvenih težav, bosta med v dvojicah igrala Grega Žemlja in Blaž Rola. Upanje umira zadnje. Vedeti je treba, da smo v preteklosti že premagovali zelo dobre dvojice."

Ne spreglejte