Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 6. 2011,
11.56

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Wimbledon Rafael Nadal Novak Đoković Roger Federer

Natisni članek

Sobota, 25. 6. 2011, 11.56

8 let, 4 mesece

Nasmejani Marcos namučil Novaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Šesti dan Wimbledona je med posamezniki prinesel dokaj gladki zmagi Nadala in Federerja v tretjem krogu. Največji val navdušenja pa je na osrednjem igrišču vseeno požel poraženec Marcos Baghdatis.

Zadnji dvoboji dneva na največjem igrišču v All England Clubu med Novakom Đokovićem in Ciprčanom Baghdatisom je bil najbolj zanimiv. Srb se je presenetljivo pošteno namučil z razpoloženim Baghdatisom, a na koncu le obrnil rezultat v svojo korist (6:4, 4:6, 6:3, 6:4). Dvoboj je bil zelo izenačen. Baghdatis je že na začetku dal vedeti, da se lahko v izmenjavah z osnovne črte enakovredno kosa z letos le enkrat poraženim Đokovićem.

V prvem nizu si je drugi igralec sveta šele na koncu priboril prvo priložnost za brejk in jo tudi izkoristil. V drugem si je edini že v tretji brejk priigral nadarjeni Ciprčan. V tretjem nizu je to v četrti igri uspelo Srbu in zdelo se je, da se partija preveša na stran "Noleta". A ni bilo tako. Baghdatis je hitro vzpostavil ravnotežje in ga držal prav do konca, z izjemo pete igre četrtega niza, ko je Đoković še zadnjič v večeru odvzel servis nasprotniku. Dvoboj, v katerem je, zanimivo, Baghdatis dosegel več neposrednih točk in naredil manj neizsiljenih napak, je odločilo, da se je v nekaterih trenutkih Đoković zbral in s svojo čvrsto igro prevesil tehtnico na svojo stran. Kljub porazu je Ciprčan s svojo borbeno predstavo in nasmeškom, ki mu je krasil usta ves čas v 3 ure in 15 minut trajajočem obračunu, povsem očaral občinstvo na najbolj slavnem igrišču na svetu.

Manj težav z uvrstitvijo v osmino finala sta imel zmagovalca zadnjih osmih Wimbledonov Rafael Nadal in Roger Federer. Španec je že v petek dobil prvi niz po podaljšani igri proti Luksemburžanu Müllerju, nato pa je dvoboj prekinil dež. V soboto sta igralca tudi drugi niz pripeljala do podaljšane igre, v kateri je bil spet uspešen Španec. To je Müllerju, ki je leta 2005 v drugem krogu Wimbledona celo premagal Nadala, očitno spodneslo tla pod nogami, saj v tretjem ni dobil več niti igre. Nadala v osmini finala čaka izjemno težak nasprotnik Juan Martin del Potro. Argentinec je prav tako odigral del dvoboja z Francozom Gillesom Simonom v petek, v soboto pa je dokončal delo. Za zmago je potreboval dve podaljšani igri, v tretjem nizu pa je bil rezultat 7:5.

Z lahkoto pa se je med najboljših 16 uvrstil tretji nosilec in šestkratni zmagovalec Wimbledona Roger Federer, ki je prav tako v treh nizih premagal Davida Nalbandiana. Švicar je prevladoval predvsem pri neubranljivih točkah. V treh nizih jih je dosegel kar 36, Argentinec pa 13 manj. Francoz Jo-Wilfried Tsonga se je poigral z nekdanjim članom prve peterice na lestvici ATP Čilencem Fernandom Gonzalezem, Čeh Tomaš Berdych pa z Američanom Alexom Bogomolovim. Presenečenje dneva je pripravil Avstralec s hrvaškimi koreninami Bernard Tomić, ki je gladko izločil petega nosilca Šveda Robina Söderlinga, ki pa je imel nekaj težav z zdravjem.

Ne spreglejte