Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 1. 2012,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OP Avstralije Melbourne Rafael Nadal Roger Federer

Ponedeljek, 16. 1. 2012, 17.27

8 let

Nadal: Nisem mogel premikati kolena (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi dan OP Avstralije ni ponudil presenečenj. Roger Federer je premagal težave s hrbtom, se je pa Rafael Nadal dan pred nastopom pošteno zbal, da ne bo mogel zaigrati.

Španec Rafael Nadal se je brez večjih težav s 6:4, 6:1 in 6:1 prek Američana Alexa Kuznetsova uvrstil v drugi krog Melbourna, nato pa razkril, da je v nedeljo kazalo, da sploh ne bo mogel začeti OP Avstralije. "Zgodilo se mi je nekaj red nenavadnega. Ko sem vstal s stola, sem v kolenu začutil čudno bolečino. Dvakrat sem premaknil nogo, da bi jo malo razmigal. Ko sem jo drugič, sem začutil neverjetno bolečino. Sploh nisem več mogel premikati kolena." Slikanje ni pokazalo nobene poškodbe. Po terapijah se je bolečina umirila, spet je lahko normalno hodil. Ko je začel dvoboj prvega kroga, je bolečino znova začutil. "Po prvih 10 igrah sem šele začel normalno igrati. Res ne razumem, kaj se je zgodilo v nedeljo. Lahko sem vesel, da sem bil sposoben igrati. Pravzaprav sem odigral fantastičen dvoboj." Rama, ki Nadala muči že nekaj časa, pa mu proti Kuznetsovu ni povzročala težav.

V Melbourne je načet prišel tudi švicarski as Roger Federer, a je po zmagi 7:5, 6:2, 6:2 nad Rusom Aleksandrom Kudrijavcevom dejal, da ne čuti več bolečin v hrbtu, zaradi katerih je moral predčasno končati uvodni turnir sezone v Katarju. "Že tri, štiri dni se počutim dobro. Lahko sem na polno treniral in tudi danes sem skušal vsako točko odigrati na vso moč, da bi videl, kako je s hrbtom. Bomo videli, kako bo jutri. Več bom torej vedel v torek, a sem prepričan, da bo vse dobro." Zmagovalec OP Avstralije iz leta 2011 igra za svoj 17. grand slam. "Komaj čakam na naslednje dvoboje."

Ne spreglejte