Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
28. 1. 2012,
13.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OP Avstralije Rafael Nadal Novak Đoković

Sobota, 28. 1. 2012, 13.09

7 let, 12 mesecev

Nadal: Đoković ima prednost

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Številka 1 in zmage iz lanske sezone bodo prednost Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom v finalu OP Avstralije. "Favorit je, ker je številka 1, in ker igra fantastičen tenis," pove Nadal.

Že res, da je Srb Novak Đoković številka 1 lestvice ATP, a zaradi utrujenosti in težke zmaga nad Škotom Andyjem Murrayjem za favorita nedeljskega finala OP Avstralije velja Španec Rafael Nadal oziroma so vsaj njegove možnosti 60 proti 40. Nadal je Švicarja Rogerja Federerja premagal v štirih nizih, je dobro pripravljen in za razliko od zmagovalca treh lanskih grand slamov neobremenjen. No, Nadal meni, da številka 1 prinaša samozavest in ne pritiska. "Ko začneš sezono s tolikšno samozavestjo, ti je veliko lažje. Mislim, da ima Đoković prednost. Ne bi smel čutiti pritiska."

Za Nadala se je pred Melbournom govorilo, da ima težave z ramo, a v teh dveh tednih ni imel nobenih težav. Đokoviča je v polfinalu mučila alergija, zamašen nos in prehlad. Španec je na sobotni novinarski konferenci, na katero je zamudil za celo uro, razlagal, da dvomi, da je s Srbom kaj narobe. "Dve uri in 50 minut je deloval uničen, nato pa dve uri in 50 minut v popolni kondiciji. Težko si predstavljam, da je z njim res kaj narobe." Tako ga Nadal smatra za favorita: "Favorit je, ker je številka 1, in ker igra fantastičen tenis. Premagal me je na zadnjih šestih dvobojih." Skupno ima Rafael 16 zmag nad Novakom, ta pa proti Špancu 13. "To bo zame še en velik, velik test. Ne vem, če sem dovolj dobro pripravljen, da zmagam finale, a moram verjeti, da lahko. Boril sem bom do konca."

Novak Đoković se zanaša na psihološko prednost: "Proti njemu sem zmagal šest finalov velikih turnirjev, lani sva med sabo igrala petkrat ali šestkrat. Proti Nadalu igram zelo dobro." V 2011 ga je premagal v finalu Wimbledona in OP ZDA. "Na drugi strani pa je novo leto, nov izziv, drugačna situacija. Kot sem že rekel, ima dan prednosti pri okrevanju po polfinalu." Finale se v nedeljo na Rod Laver Areni začne ob 9.30 po srednjeevropskem času.

Ne spreglejte