Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
25. 9. 2014,
10.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kei Nišikori Roger Federer

Četrtek, 25. 9. 2014, 10.00

8 let

Na Japonskem so ponoreli

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eden glavnih junakov na Japonskem Kei Nišikori je med OP ZDA poskrbel za pravo teniško mrzlico v svoji domovini. A kot pravi, sam ostaja isti.

Japonec se je na OP ZDA prebil vse do velikega finala, kjer je moral na koncu premoč priznati Marinu Čiliću. Čeprav so se dvoboji odvijali v zgodnjih jutranjih urah po lokalnem času, japonskih navijačev pred televizijskimi zasloni ni manjkalo. 25-letni Nišikori je pred kratkim dal intervju za CNN, kjer je razkril načrte za prihodnost.

Imam dovolj moči in talenta

Velik napredek v svoji igri je naredil pod vodstvom ameriškega trenerja Michaela Changa, s katerim sodelujeta od januarja. "Vsekakor je zaslužen za napredek v moji igri. Igram bolj agresivno, večkrat stopim v igrišče in uporabljam več raznovrstnih udarcev. Med treningi več časa preživim na igrišču, zato sem na OP ZDA odigral vseh sedem dvobojev na visoki ravni," je uvodoma povedal Nišikori, ki meni, da bo še prišel čas za zmago na turnirju za grand slam. "Mislim, da sem blizu, saj sem skoraj že zmagal. Imam dovolj moči in talenta, da se spet uvrstim v finale in v kratkem tudi zmagam."

Trenutno osmi igralec sveta je s svojim zadnjim uspehom v New Yorku obnorel celotno Japonsko, vendar kot pravi, se njegovo življenje ni bistveno spremenilo. "Bilo je noro, ko sem prispel na Japonsko, saj me je ogromno ljudi pričakalo na letališču. Sicer počnem iste stvari. Vneto treniram in poskušam igrati svoj najboljši tenis. Morda me drugi igralci gledajo drugače," je razlagal Nišikori, ki so mu po zadnjem uspehu vsi želeli čestitati. "Ko sem se sprehajal po ulici, so mi vsi čestitali. Navadno Japonci niso tako 'agresivni' in ne govorijo veliko. Tokrat je bilo povsem drugače. Želeli so se pogovarjati z menoj in mi čestitati. Lepo je to doživljati."

Federer dela čudeže na igrišču

Tudi on je imel v svoji mladosti idola in ga občuduje še danes. "Roger Federer je igralec, ki ga najbolj spoštujem. Zmeraj sem zelo rad igral proti njemu, prav tako rad gledam njegov tenis. Pravzaprav dela čudeže na igrišču. Zelo dober je v vseh segmentih igre in ima zelo malo pomanjkljivosti," je še povedal najboljši azijski igralec.

Ne spreglejte