Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
5. 7. 2012,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andy Murray Wimbledon LeBron James

Četrtek, 5. 7. 2012, 10.08

8 let

Murray si je za vzor vzel LeBrona Jamesa

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Škot Andy Murray je polfinalist Wimbledona. Mu le lahko uspe osvojiti prvi grand slam? Sam verjame, za inspiracijo pa si je vzel LeBrona Jamesa, ki mu je letos po več spodrsljajih uspelo.

Britanci so brez moške zmage na grand slamu v Wimbledonu vse od leta 1938. Škot Andy Murray letos ostaja v igri. V sredo zvečer se je povsem izčrpan uvrstil v polfinale. S 6:7, 7:6, 6:4 in 7:6 in 18 asi je premagal Španca Davida Ferrerja. Njegova zadnja ovira pred velikim finalom bo neugodni Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Murray priznava, da čuti pritisk, a verjame v uvrstitev v nedeljski finale. "Sem v dobri formi, da pridem v finale. Boril se bom do konca. Jo bo težak nasprotnik. Dobro servira. Je eden najboljših igralcev na travi na svetu."

Kot velik navdušenec za košarko je Murray za vzor, za inspiracijo vzel LeBrona Jamesa, ki mu je z Miami Heat v njegovem tretjem finalu lige NBA uspelo prvič osvojiti šampionski prstan. "LeBron James je dober vzor. Je odličen igralec. Večkrat je bil blizu naslovu. Zanj je bilo nekaj velikega, ko mu je letos končno uspelo. Rekel bi, da sem sam v podobni situaciji. Tolikokrat sem bil že tako blizu, a mi še ni uspelo. Še naprej se moram uvrščati v finala in enkrat se mi bo že poklopilo."

Na OP Avstralije je v finalu igral že dvakrat, enkrat tudi že na OP ZDA (dva poraza proti Rogerju Federerju in eden proti Novaku Đokoviču), v Wimbledonu pa se mu je trikrat ustavilo v polfinalu. Podobno kot so dvomili v Jamesa, še naprej mnogi dvomijo v Murrayja. "Veliko jih je bilo, ki so trdili, da ne bo nikoli prvak. Pravili so, da v finalu ne igra dobro, da v zadnji četrtini ne dvigne svoje igre. Pa poglejte, kako je odigral letošnji finale, celotno končnico! Včasih pač kdo potrebuje nekaj več časa," primerjavo z zvezdnikom lige NBA vleče škotski tenisač. Polfinale ga čaka v petek.

Ne spreglejte