Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
15. 1. 2012,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

OP Avstralije Andy Murray Ivan Lendl Melbourne

Nedelja, 15. 1. 2012, 9.01

8 let

Lendl: Naj Murray konča kot jaz

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Andy Murray je lani igral polfinale OP Francije in Wimbledona ter finale OP Avstralije, a je še naprej brez osvojenega grand slama. Se s pomočnjo Ivana Lendla to lahko spremeni že ta mesec?

Teniški strokovnjaki so si enotni. Poteza najboljšega britanskega tenisača Andyja Murrayja, da za trenerja angažira Ivana Lendla, je bila fantastična. Z njim bo pridobil še zadnji manjkajoči delček v sestavljanki, da končno osvoji grand slam. Morda že čez 14 dni v Melbournu. Škotski tenisač pa pred začetkom OP Avstralije ostaja previden. "Ko nogometna ekipa dobi novega trenerja, ima sprva težave. Tudi sam ne bom profitiral že kar ta teden. Rezultati bodo vidni čez pol leta, eno leto, takrat se bo šele vse sestavilo. Seveda je dobro, da imaš nekoga tako izkušenega ob sebi na velikih turnirjih, a kar se tiče napredka v sami igri, bo zanj potrebnega nekaj več časa."

Legendarni češki igralec je osvojil osem grand slamov, z Murrayjem pa je začel trenirati pred božičem. Tudi danes 52-letni Lendl je na začetku svoje kariere izgubil štiri finala grand slamov, nakar jih je v dobi Johna McEnroa, Stefana Edberga in Borisa Beckerja osvojil osem. "Ko sem nekajkrat govoril z njim in preživel en dan z njim na igrišču, mi je postalo jasno, koga želim za trenerja. Ve, kako se izboljšati. Sam je preizkušal številne nove stvari in bil vedno v dobri fizični pripravljenosti," je odločitev za Lendla razložil Murray. "Pa še zabaven je. Ima dober smisel za humor. Kot si lahko mislite, lahko pove tudi številne zanimive zgodbe."

Lendl pove, da je v zadnjih 18 mesecih zavrnil nekje med sedem in 10 ponudb za trenersko delo. Na koncu je tako izbral 24-letnega Britanca, ki je izgubil že tri finala največjih turnirjev, a ostaja največji adut za prvo britansko veliko zmago po 76 letih. "Za zdaj je naredil vse, kar sem zahteval od njega. Občudujem njegov pogum, da me je sploh izbral, saj je gotovo vedel, da bo ta poteza sprožila veliko zanimanja," o delu z Murrayjem pripoveduje Ivan Lendl. "V njem vidim fanta, ki želi zmagati, ki želi trdo delati. Z veseljem delam z njim. Tudi jaz vidim paralele med svojo in njegovo kariero in si želim, da bi se tudi njegova končala kot moja."

Ne spreglejte