Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 6. 2017,
19.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anett Kontaveit ATP WTA teniški globus

Nedelja, 18. 6. 2017, 19.43

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 18. junij

Slavje za veterana Müllerja in prvenec za Kontaveitovo, Vekićevi Nottingham

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Anett Kontaveit | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na teniškem turnirju v nizozemskem Hertogenboschu je v moški konkurenci slavil Luksemburžan Gilles Müller, pri ženskah pa Estonka Anett Kontaveit.

Müller je za drugi uspeh na tekmovanjih ATP premagal Hrvata Iva Karlovića s 7:6 (5), 7:6 (4), Estonka je za prvo zmago WTA ugnala Rusinjo Natalijo Vihljancevo s 6:2, 6:3.

V obračunu veteranov je bil na 660.375 evrov vrednem tekmovanju boljši Luksemburžan, ki je dobil drugi turnir ATP v karieri, Hrvat pa je ostal brez devete lovorike. Zanimivo je, da sta igralca s skupnim seštevkom let (zmagovalec 34, poraženec 38) poskrbela za starostni rekord kot najstarejša udeleženca v finalu tega tekmovanja po letu 1976. Za Luksemburžana je bila to druga zmaga v sezoni, potem ko je karierni prvenec doživel letos v Sydneyju.

Prvo zmago v karieri na turnirjih WTA pa je dosegla Anett Kontaveit. V finalu Estonka ni imela težkega dela, rusko tekmico je premagala s 6:2, 6:3. Igralka, ki bo na novi lestvici WTA popravila svoje 49. mesto, je letos že bila blizu prvi turnirski zmagi po finalnem porazu aprila v Bielu, v tej sezoni pa je dobro formo potrdila tudi z zmagama proti prvi igralki sveta Angelique Kerber in lanski zmagovalki Pariza Garbine Muguruza.

Pouille dobil turnir v Stuttgartu

Lucas Pouille | Foto: Reuters Lucas Pouille Foto: Reuters Francoz Lucas Pouille je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Stuttgatu z nagradnim skladom 701.975 evrov. V finalu je četrti nosilec s 4:6, 7:6 (5), 6:4 premagal Španca Feliciana Lopeza in dosegel tretjo zmago v karieri turnirjih najvišje ravni.

Za igralca, ki bo na novi lestvici ATP napredoval na 16. mesto, je to prva zmaga na travnatih igriščih. Skupno pa tretja v karieri, potem ko je 23-letnik slavil lani jeseni v Metzu, letos pa v Budimpešti premagal britanskega Slovenca Aljaža Bedeneta. V letošnji sezoni pa ima še poraz v finalu Marseilla, ko ga je ugnal rojak Jo-Wilfried Tsonga.

Vekićeva zmagovalka Nottinghama

Nottingham, 18. junija - Hrvaška teniška igralka Donna Vekić je zmagovalka teniškega turnirja v Nottinghamu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. V finalu je proti prvi nosilki in osmi igralki sveta, domačinki Johanni Konti sicer gladko izgubila prvi niz (2:6), a nato naslednja dva izenačena dobila, prvega po podaljšani igri, drugega pa s 7:5.

Za 20-letno Osiječanko, odlično serverko in 70. igralko sveta, ki na turnirju ni bila med nosilkami, je to drugi osvojeni turnir, leta 2014 je zmagala v Kuala Lumpurju, ko je v prav tako izenačenem dvoboju ugnala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

Hertogenbosch, finale:

Moški:
Gilles Muller (Luk, 4) : Ivo Karlović (Hrv, 3) 7:6 (5), 7:6 (4);

Ženske:
Anett Kontaveit (Est) : Natalija Vihljanceva (Rus) 6:2, 6:3.

Stuttgart, finale:

Moški:
Lucas Pouille (Fra, 4) : Feliciano Lopez (Špa) 4:6, 7:6 (5), 6:4

Nottingham, finale:

Donna Vekić (Hrv) : Johanna Konta (VBr, 1) 2:6, 7:6 (3), 7:5
Ne spreglejte