Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2024,
12.30

Osveženo pred

1 ura, 56 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Natisni članek

tenis Emma Raducanu

Sobota, 5. 10. 2024, 12.30

1 ura, 56 minut

Vrnitev

Kdaj se bo na igrišča vrnila Emma Raducanu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Emma Raducanu | Emma Raducanu je po zmagi na OP ZDA leta 2021 čez noč zaslovela, a kmalu za tem so sledile težave. | Foto Guliverimage

Emma Raducanu je po zmagi na OP ZDA leta 2021 čez noč zaslovela, a kmalu za tem so sledile težave.

Foto: Guliverimage

Emma Raducanu, ena najbolj priljubljenih teniških igralk, očitno nima sreče v tej sezoni. Mlada Britanka je veliko stavila na zaključek letošnje sezone, a kot se zdi, bo izpustila tudi močan turnir v Wuhanu. Z nekaj strani pa je tudi tarča kritik.

Iga Swiatek
Sportal Velika sprememba v karieri Poljakinje

Za šele 21-letno teniško igralko je bila azijska turneja zelo pomembna, kar je pred tremi tedni poudarila tudi sama. A njeni načrti so se začeli podirati na turnirju v Seulu, ko je morala v četrtfinalu predati dvoboj Darji Kasatkini. Takrat se je videlo, da ima težave s stopalom, pozneje pa je nekdanja deseta igralka sveta sporočila, da ima poškodovane vezi in da ne bo igrala na turnirju v Pekingu.

Konec tega tedna se na turnirju v Wuhanu začenjajo kvalifikacije, a na seznamu ni imena britanske igralke. Po vsej verjetnosti pomeni, da ne bo igrala in da bo še nekaj časa odsotna z igrišč.

Že v Seulu so se pojavile težave. | Foto: Guliverimage Že v Seulu so se pojavile težave. Foto: Guliverimage

Ali načrtno izpušča turnirje?

V preteklosti se je že veliko ugibalo, ali se Raducanu načrtno izogiba turnirjev, kjer bi morala igrati v kvalifikacijah oziroma za katere ni dobila posebnega povabila organizatorja. Letos je izpustila OP Francije ter turnirje v Rimu, Torontu in Cincinnatiju. V enem izmed intervjujev so jo soočili s temi namigovanji, a jih je odločno zavrnila.

"Mislim, da kvalifikacije niso nekaj, čemur bi nasprotovala. Če se prebiješ skozi kvalifikacije, čutiš, da si se prilagodil na igrišče, imaš boljši občutek. Sploh nisem proti temu," je za BBC povedala zmagovalka OP ZDA iz leta 2021.

Wimbledon Emma Raducanu | Foto: Reuters Foto: Reuters Ni želela pretiravati v prvem delu sezone

Spomnimo, da je Raducanu izpustila olimpijske igre v Parizu, na ameriški turneji pa je igrala samo dva turnirja. Trenutno 54. igralka sveta se je po slabem nastopu na OP ZDA, ko je v slovo pomahala že v prvem krogu, osredotočila na azijsko turnejo. Predvsem si je želela sezono končati na zelo visoki ravni.

"Vedno sem vedela, da je azijska turneja dolga, zato nisem želela pretiravati v prvem delu sezone. Če pogledate, na katerih turnirjih sem igrala, so bili ti relativno lahki. Izpustila sem kar nekaj tednov na pesku, saj sem bila v obdobju, ko sem si želela zmagati na pesku, travi in trdi podlagi," je pred kratkim za WTA Insider povedala Raducanu.

Vseeno ji je uspel velik skok

Vseeno pa je Emma Raducanu naredila velik preskok, saj je letošnjo sezono začela kot 301. igralka sveta, prebila pa se je na 54. mesto. Zagotovo si želi čim prej vrniti na igrišče, da bi se lahko z dobrimi igrami vrnila med najboljše igralke sveta.

Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz, Sinner in Đoković uspešni, v Pekingu znani finalistki

 

Ne spreglejte