Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
6. 6. 2014,
11.45

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Katarina Srebotnik Tadeja Majerič Polona Hercog

Petek, 6. 6. 2014, 11.45

4 mesece, 2 tedna

Katarina Srebotnik služi mastne denarce

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je že končala nastope na OP Francije, kjer se je med dvojicami prebila do četrtfinala. Kakšni pa so njeni zaslužki letos?

Katarina je v letošnji sezoni znova združila moči s češko igralko Kveto Peške, s katero v zadnjem času kažeta vse boljše predstave. Letos sta zmagali na turnirju v Rimu, pohvalita pa se lahko z zmago leta 2010 med ženskimi dvojicami v Wimbledonu. V letošnji sezoni sta zaigrali tudi na obeh turnirjih za grand slam, v Melbournu in Parizu. Velenjčanka, ki je pred leti nehala nastopati med posameznicami, se preizkuša tudi v mešanih dvojicah, kjer igra z indijskim igralcem Rohanom Bopannanom.

Španki sta bili v četrtfinalu premočni

Na prvem turnirju velike četverice v Melbournu sta se s Čehinjo prebili vse do polfinala. Tam sta ju gladko premagali italijanski predstavnici Sara Errani in Roberta Vinci, ki sta pozneje tudi zmagali med dvojicami. V mešanih dvojicah se je Srebotnikova z Rohanom uvrstila v četrtfinale.

Podoben scenarij se je zgodil tudi na igriščih Roland Garrosa, kjer sta bili s Kveto Peške četrti nosilki turnirja. 33-letna Srebotnikova, ki je v svoji športni karieri zbrala 35 zmag med dvojicami, se je v ženskih dvojicah prebila do četrtfinala. Previsoka ovira za slovensko-češko navezo sta bili Španki Carla Suarez Navarro in Garbine Muguruza. Druga je bila eno največjih presenečenj med posameznicami, potem ko je izločila prvo igralko sveta Sereno Williams. V četrtfinalu je imela z njo ogromno dela tudi Marija Šarapova. V četrtfinalu se je za Srebotnikova končala tudi zgodba med mešanimi dvojicami.

Tudi z nastopi v dvojicah se da lepo zaslužiti

Letošnji zaslužek naše igralke pa ni zanemarljiv. "Kata" je v letošnji sezoni do OP Francije zaslužila 217 tisoč ameriških dolarjev. Kar zajeten znesek se ji obeta tudi v Franciji. Z nastopi na pariškem pesku si bo prislužila še dodatnih 30 tisoč dolarjev. Vse skupaj tako znese slabega četrt milijona dolarjev, kar je približno 184 tisoč evrov.

Če jo primerjamo s preostalimi slovenskimi igralkami, je Srebotnikova daleč spredaj. Naslednja na lestvici po zaslužkih je Tadeja Majerič, ki si je v letošnji sezoni prislužila 55 tisoč dolarjev, kar je 40 tisoč evrov, sledi Polona Hercog, ki je zaradi poškodbe izpustila dobršen del sezone. Mariborčanka je zaslužila približno 31 tisoč evrov. Seveda gre za bruto zneske.

Ne spreglejte