Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 11. 2021,
16.42

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

tenis Kaja Juvan

Sreda, 3. 11. 2021, 16.42

2 leti, 5 mesecev

Juvanova nekoliko predčasno končala sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Kaja Juvan | Slovenska teniška igralka Kaja Juvan bo na tej točki zaključila sezono, sporoča svojim navijačem.  | Foto Sportida

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan bo na tej točki zaključila sezono, sporoča svojim navijačem.

Foto: Sportida

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je nekoliko predčasno sklenila sezono na najvišji ravni. Dvajsetletna Ljubljančanka je v tej sezoni dosegla najvišjo uvrstitev na lestvici WTA v karieri, ko je pred mesecem dni zasedla 90. mesto. Trenutno je 101. igralka sveta, na lestvici rezultatov te sezone pa 70.

Trenutno druga najboljša slovenska igralka, pred njo je na lestvici WTA Tamara Zidanšek na 33. mestu, je v tej sezoni zaslužila natanko 562.605 ameriških dolarjev (486.040 evrov), dobila pa je 20 dvobojev ob 20 porazih. En turnir serije WTA je dobila med dvojicami, ko je skupaj z Natelo Dzalamidze iz Rusije slavila avgusta v romunskem Cluju (pesek).

Na domačem turnirju v Portorožu se je uvrstila v polfinale, kar je bila njen najboljši posamični izid na turnirjih serije WTA 250. Na turnirjih velike četverice pa je dvakrat igrala v tretjem krogu, in sicer na OP Avstralije, tam se je na glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, in v Wimbledonu, kjer je v prvem krogu izločila kasnejšo olimpijsko prvakinjo, Švicarko Belindo Benčič.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaja Juvan (@kajajuvan)

"Odločila sem se, da na tej točki končam sezono. Zdaj si bom privoščila nekaj počitka, potem pa začela priprave na naslednjo sezono," je na družbenih omrežjih sporočila Juvanova.

Na zadnjih treh turnirjih je zabeležila dve zmagi, od tega eno v kvalifikacijah, predvsem na zadnjem turnirju v Cluju (dvorana) pa je iz rok izpustila že dobljen dvoboj proti Romunki Jaqueline Cristian.

Učila se bo tudi iz porazov

"Izgubiti nekaj zadnjih dvobojev na tak način, je lahko srce parajoče, saj v ta šport vlagam vse, kar je v moji moči. So mi pa porazi dali vedeti, da imam še veliko rezerv. Resnično verjamem, da je najbolj pomembno, da se iz vsega lahko nekaj naučimo," je še zapisala.

Juvanova je imela v tej sezoni tudi nekaj težav s covidom-19, za katerim je zbolela marca letos v Mehiki, potem pa je potrebovala precej časa, da se je vrnila na turnejo.

V tej sezoni so do konca ostali le še zaključni turnir najboljše osmerice v Guadalajari (od 8. novembra), turnir v Linzu (od 8. novembra) ter zaključek pokala Billie Jean King, ki ta teden poteka na Češkem.

Ne spreglejte