Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 1. 2023,
11.35

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Natisni članek

Novak Đokovič teniški globus Ana Ivanović

Četrtek, 5. 1. 2023, 11.35

1 leto, 3 mesece

Je Ana Ivanović razmišljala, da bi se vrnila? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Ana Ivanović | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Ana Ivanović, nekdaj prva teniška igralka sveta, je bila v svoji športni karieri zelo priljubljena med navijači. Njena športna kariera pa se je končala (pre)kmalu. Na svojem profilu na Instagramu je razkrila marsikaj zanimivega, tudi to, ali je kdaj razmišljala o tem, da bi se vrnila v profesionalni tenis.

Ana Ivanović je leta 2016 sporočila, da končuje svojo športno pot. Številni teniški poznavalci menijo, da je srbska lepotica zelo kmalu lopar postavila v kot. Ko se je poslovila od profesionalnega tenisa, je imela 28 let. Danes to pomeni, da je športno kariero končala razmeroma kmalu.

Ana Ivanović je v svoji karieri osvojila kar nekaj turnirjev, zelo dobro pa se je razumela tudi z Novakom Đokovićem. | Foto: Gulliver/Getty Images Ana Ivanović je v svoji karieri osvojila kar nekaj turnirjev, zelo dobro pa se je razumela tudi z Novakom Đokovićem. Foto: Gulliver/Getty Images

Danes je mati dveh otrok

Ob šesti obletnici upokojitve je nekdanja teniška igralka objavila video, v katerem je odgovorila na nekaj zanimivih vprašanj. Eno izmed njih se je nanašalo tudi na to, ali je kdaj razmišljala, da bi se vrnila v profesionalni tenis. Njen odgovor je bil jasen in iskren.

"Pravzaprav ne, če sem iskrena. Seveda, bila je zelo težka odločitev, saj je bil (tenis, op. p.) velik del mojega življenja. Imela sem ga zelo rada, sem pa zadovoljna s svojim trenutnim življenjem," je povedala Ivanovićeva, ki je danes že mati dveh otrok in je poročena z nekdanjim vrhunskim nemškim nogometašem Bastianom Schweinsteigerjem.

Čeprav je bila zanjo ta odločitev ena najtežjih v življenju, se je veselila novega obdobja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Čeprav je bila zanjo ta odločitev ena najtežjih v življenju, se je veselila novega obdobja. Foto: Guliverimage/Getty Images Začutila je, da je čas za umik

Verjetno bi si danes 35-letna Ana želela podaljšati športno kariero, a tega preprosto ni mogla. Priznala je, da je bila ta odločitev zanjo ena najtežjih. "Eno leto sem se borila s številnimi poškodbami in čutila, da nikoli ne bom mogla priti v formo, s katero bi bila lahko med najboljšimi. Res sem čutila, da je čas, da se umaknem, poiščem druge priložnosti in se posvetim željam glede drugačne kariere," je povedala Ivanovićeva.

Čeprav je bila zanjo ta odločitev ena najtežjih v življenju, se je veselila novega obdobja. "Res sem se veselila tega, kar prihaja."

Največ ji pomeni zmaga na OP Francije, kar je tudi njena edina lovorika na turnirjih za grand slam. | Foto: Guliverimage/Getty Images Največ ji pomeni zmaga na OP Francije, kar je tudi njena edina lovorika na turnirjih za grand slam. Foto: Guliverimage/Getty Images

V vitrini ima petnajst turnirskih lovorik

Srbkinja je v svoji športni karieri zmagala tudi na turnirju za grand slam. S tem je povezan najlepši trenutek, ki ga je doživela v tenisu. Zanjo je to trenutek, ko je v rokah držala lovoriko z OP Francije, na katerem je zmagala leta 2008. "To je nekaj, česar ne bom nikoli pozabila."

Beograjčanka je v teniški karieri sicer osvojila 15 lovorik na turnirjih serije WTA. Prvič je na turnirju zmagala v glavnem mestu Avstralije Canberri leta 2005, ko je bila stara 17 let. Nazadnje je turnirsko lovoriko dvignila leta 2014 v Tokiu. S turnirskimi nagradami je zaslužila nekaj več kot 12 milijonov evrov. Veliko več je zaslužila s sponzorskimi pogodbami.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đokovića se je dotaknilo: Hvala, ker ste me sprejeli
Tamara Zidanšek
Sportal Slab začetek sezone za Tamaro Zidanšek
Ne spreglejte