Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 4. 2011,
16.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Houston

Natisni članek

Sobota, 9. 4. 2011, 16.11

8 let, 3 mesece

Isner tokrat potegnil kratko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V četrtfinalu teniškega ATP turnirja v Houstonu sta se pomerila velikana Ivo Karlović in John Isner. Po treh 3 in 16 minutah se je zmage s 7:6 (2), 6:7 (2), 7:6 (9) veselil hrvaški bombarder.

Isner je postal znan širšemu teniškemu svetu v lanskem Wimbledonu. Takrat je v prvem krogu v najdaljšem dvoboju v zgodovini tenisa izločil Francoza Nicolasa Mahuta. Dvoboj je trajal več kot 11 ur, Isner pa je zadnji niz dobil z neverjetnim rezultatom 70:68.

Tokrat je bil 25-letni Američan udeležen v novem maratonskem dvoboju, ki pa se za razliko od wimbledonskega ni končal v njegovo korist. V četrtfinalu turnirja, ki poteka na zelenem pesku v Houstonu, sta se pomerila najvišja igralca na ATP turneji, po treh podaljšanih igrah pa je bil boljši Karlović. Slednji je sicer dosegel manj točk v dvoboju (122:129 v korist Isnerja), v katerem je imel tudi malce sreče, saj je ubranil kar 10 od 11 brejk žogic, medtem ko si je sam priigral le eno žogico za odvzem servisa in jo tudi izkoristil.

Karlović, ki trenutno zaseda šele 174. mesto na lestvici ATP, je v podaljšani igri odločilnega tretjega niza povedel s 5:2 in 6:4. Nato je sledila serija Isnerja, ki si je tudi sam priigral dve zaključni žogici pri rezultatu 7:6 in 9:8. Na koncu bil boljši 208 centimetrov visoki Zagrebčan, ki se je uvrstil v prvi polfinale ATP turnirja po več kot letu dni.

Karlović je bil boljši tudi v doseženih asih (24:23). V Houstonu je v treh dvobojih skupaj vknjižil že 44 asov in za 16 asov presegel rekord Peta Samprasa iz leta 2002. Karlović se je v glavni žreb prebil skozi kvalifikacije, v katerih je njegov začetni udarec prav tako deloval kot namazan. V treh kvalifikacijskih dvobojih je namreč zabil kar 50 asov.

Ne spreglejte