Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 7. 2011,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Polona Hercog

Torek, 5. 7. 2011, 13.22

8 let

Hercogova je bila potrpežljiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko je najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog na turnirju v Bastadu na Švedskem uspešno začela nastope med posameznicami, je bila v prvem krogu uspešna tudi v dvojicah.

V paru z Grkinjo Eleni Danilidu je dvakrat s po 6:2 izločila Rusinjo Jeleno Bovino in Latvijko Ligo Dekmeijere.

Hercogova je v prvem krogu 220.000 dolarjev vrednega turnirja na rdečem pesku med posameznicami po uri in 37 minutah igre premagala Ano Tatišvili iz Gruzije, 84. igralko s svetovne računalniške lestvice, s 7:5 in 6:3. "Res sem zelo zadovoljna nad tem, kako se je razpletel današnji dan. Bilo je kar naporno, a uspešno," je uvodoma pojasnila Hercogova in dodala: "Na začetku dvoboja proti Tatišvilijevi sem se resda malo lovila, ampak Gruzijka je minuli teden osvojila turnir ITF in na Švedsko prišla polna samozavesti. A bila sem zelo potrpežljiva in sem res zadovoljna s tem, kako sem odigrala svoj uvodni dvoboj Bastada."

Mariborčanka, ki bo prihodnji teden igrala še na peščenem Palermu, nato pa se bo podala na mesec in pol trajajočo turnejo po ZDA, bo v drugem krogu igrala z Aravane Rezai. Doslej se je s Francozinjo dvakrat srečala in obakrat izgubila. Trenutno Francozinja zaseda 75. mesto na lestvici WTA, Štajerka iz Kamnice pri Mariboru pa je 53. "S Francozinjo sva že igrali, tako da imava neko preteklost skupaj. Jutri igram prvi dvoboj ob 11. uri, kar pomeni isti urnik kot danes, to pa mi zelo ustreza, tako da upam na najbolje," je pred dvobojem drugega kroga povedala najboljša slovenska igralka.

Napredovala je tudi v dvojicah, kjer se je po dobri uri igre prebila v drugi krog. Slovensko-grška dvojica se bo v četrtfinalu pomerila s špansko dvojico Nuria Vives - Arantxa Parra Santonja. "Z Grkinjo prvič igrava skupaj, a sva svoje delo zelo dobro opravili. Nasprotnici nista bili lahek zalogaj, zato sva morali biti res stoodstotno v igri, da sva lahko z igrišča odšli s takšnim rezultatom," je o uvodnem nastopu med dvojicami še povedala 20-letnica.

Dobro je nastope med dvojicami na 220.000 dolarjev vrednem turnirju WTA v Budimpešti začela tudi Andreja Klepač. Koprčanka je v paru z Belorusinjo Tanjo Puček v prvem krogu po uri in 13 minutah s 6:4 in 6:1 izločila rusko-francosko dvojico Anastazija Pivovarova - Aurelie Vedy. Četrti nosilki se bosta v drugem krogu pomerili s Kitajko Han Xsinyun in Su Wei Hsieh iz Tajpeja.

Ne spreglejte