Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 3. 2015,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Grega Žemlja Dalila Jakupović Davisov pokal Bratislava Blaž Trupej

Nedelja, 1. 3. 2015, 15.40

8 let

Grega Žemlja osvojil turnir in napovedal lepše čase

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja, ki se je po dolgem boju z zahrbtno boleznijo vrnil na igrišča, je osvojil turnir v Iranu. Nazadnje je osvojil lovoriko na challengerju v Portorožu (leta 2013).

Gorenjec je leta 2013 postavljal mejnike slovenskega moškega tenisa, saj se je na svetovni jakostni lestvici zavihtel vse do 43. mesta, nato pa dolgo časa počival zaradi skrivnostnih zdravstvenih težav, ki so mu jemale preveč moči in ga puščale v nezavidljivem položaju. Letos se je zdravstveno stanje izboljšalo, tako da se je 28-letni Grega Žemlja vrnil na igrišča. Nedavno se je udeležil dveh turnirjev serije futures v Iranu, kjer se je meril z nižjeuvrščenimi tekmeci in dokazal, da še ni pozabil igrati tenisa.

Na lestvici zaseda šele 884. mesto, a se mu že v ponedeljek obeta velik skok, saj se je v Iranu dvakrat uvrstil v finale. Sprva je ostal brez glavne nagrade, v soboto pa je v Kišu na turnirju serije futures z nagradnim skladom 13.400 evrov šel do konca. V finalu je s 6:3 in 6:3 odpravil francoskega tekmeca Julesa Marierja, ki na lestvici zaseda 272. mesto. S tem se je Francozu oddolžil za poraz na prejšnjem turnirju in se razveselil 16. lovorike. Desetkrat je osvojil futures, šestkrat pa challenger.

Trupej: Žemlja bo eden od vodilnih členov reprezentance

Žemlja se bo iz Irana preselil na Slovaško in se v Bratislavi pridružil slovenski reprezentanci, ki jo prihodnji konec tedna čaka dvoboj uvodnega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala. Na Slovaškem mu bodo družbo delali še Blaž Kavčič, ki se vrača po operativnem posegu na desnem stopalu, njegov nastop pa je še negotov, Tom Kočevar Dešman ter Mike Urbanija, ki se je podobno kot Žemlja v zadnjih tednih dokazoval v Iranu, a ni bil tako uspešen kot slovenski rekorder. ''Vsaka vrnitev vrhunskega športnika v tekmovalni ritem je težava. Ni v taki formi, kot je bil na vrhuncu moči, a bo eden izmed vodilnih členov naše ekipe,'' vrnitev Žemlje v slovensko izbrano vrsto pozdravlja kapetan Blaž Trupej, ki bo več o njegovi pripravljenosti izvedel iz prve roke od trenerja Žige Janškovca, s katerim tesno sodeluje v reprezentanci.

''Slovaki so favoriti, a bodo morali to vlogo dokazati na igrišču. Nikoli ne veš, kaj se bo dogajalo tam. Če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo poskušali izkoristiti,'' dodaja Trupej.

Ne spreglejte