Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 7. 2013,
19.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aljaž Bedene Portorož

Četrtek, 4. 7. 2013, 19.39

7 let, 12 mesecev

Govoril je raje z loparjem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Samozavestna napoved Aljaža Bedeneta o tem, da želi na portoroškem challengerju vztrajati do konca, je dobila potrditev. V četrtfinale se je uvrstil zlahka, ni ga zmotilo niti obolelo grlo.

Pet let mlajšega Hrvata, ki se je začel šele spogledovati s turnirji serije ATP Chalenger, je ugnal s 6:0 in 6:3. Pred maloštevilnim občinstvom ga je v poznih popoldanskih urah, ko je v Portorožu še dišalo po kopanju in morskih užitkih, spravil na kolena po dobri uri. Natančneje, po 63 minutah. Tako mu je ostalo še nekaj energije za dvoboj dvojic, ki ga čaka v večernih urah, nato pa že sledi priprava na četrtfinale. In nadaljevanje odličnih predstav, s katerimi bi lahko v mestu rož kandidiral do končne lovorike. Tako, kot je napovedal. ''Pričakoval sem malce boljši odpor Hrvata. Sploh od začetka. Ko je v drugem nizu ujel ritem, se je to pokazalo za slabo (smeh), saj sem se lovil, a sem vesel, da sem pripeljal dvoboj do konca,'' je počasi in brez naprezanja pri govoru, saj ga ovira obolelo grlo (dejal je, da se bo v prihodnje izogibal klimatskih naprav), po prepričljivi zmagi povedal Aljaž Bedene. Prvi Slovenec, ki se je prebil v četrtfinale portoroškega challengerja. Po dvoboju se ni zapletal v daljše pogovore. Raje je na osrednjem igrišču govoril z loparjem, s katerim je odpihnil 18-letnega Filipa Vegerja iz Hrvaške, mu sprva ''zavezal kravato'', nato pa mu prepustil le tri igre.

Hrvat mu je olajšal zadevo z začetniškimi napakami

Tretji nosilec in 90. igralec sveta vnovič ni imel pripomb na lastno predstavo: ''Zelo sem zadovoljen s svojo igro. Prvi niz sem odigral brez napak, v drugem sem hitro odvzel tekmecu servis, tako da je sledilo mirnejše nadaljevanje. Imel je nekaj priložnosti, a mi je olajšal zadeve, saj je delal začetniške napake. Videlo se je, da še ni dorasel igranju na tej ravni,'' je o kvalifikantu, ki je v Portorožu nanizal tri zmage brez izgubljenega niza, povedal 23-letni Ljubljančan. Začetni udarec ga takrat, ko je bilo najbolj potrebno, ni pustil na cedilu. Hrvat je zagrozil pri 3:4, a je ostalo le pri grožnjah, saj ga je Bedene razorožil s prvim servisom. ''Vesel sem za servis, saj sem prvo točko izgubil šele v drugem nizu, tudi 'backhand' udarec mi je stekel,'' je našteval pozitivne trenutke srečanja.

A, B in V kot zmaga Aljaža Bedeneta

V četrtfinalu bo zaigral z Italijanom Flaviom Cipollo, šestim nosilcem, s katerim je pred dvema letoma že prekrižal lopar. Takrat v dvorani, dvoboja pa se spominja po zmagi ter tem, da mu je ''sosed'' z nenavadno igro, odličnim gibanjem in nizko držo povzročal veliko težav, pa tudi krčev, ki so se ga lotevali zaradi nižjega težišča igre. Cipollo po mnenju slovenskega četrtfinalista odlikuje močan rezani backhand. ''A če bom igral svojo igro, mu bom kos. Bo pa treba ostati zbran za vsako točko, saj mi ne bo ničesar podaril. Obeta se velika borba,'' je napovedal Ljubljančan ter javnosti ponosno predstavil osebni logotip, ki ga je oblikovala Petra Bedenik. V njem ni težko zaznati teniške žogice ter črk A in B. Križata se ravno tako, da se v sredini pojavi še črka V, ki simbolizira zmago (po angleško Victory). Aljaž jo je v četrtek že dosegel, morda z Blažem Rolo v dvojicah poskrbi še za drugo.

Ne spreglejte