Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 7. 2012,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roger Federer Andy Murray

Torek, 10. 7. 2012, 10.20

8 let

Federer: Verjamem, da bo Murray dobil grand slam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švicar Roger Federer je v nedeljskem spektakularnem finalu Wimbledona s 3:1 ugnal domačina Andyja Murrayja in mu prizadejal že četrti poraz v finalu turnirja za grand slam.

Murrayju je že tretjič spodletelo ravno proti Federerju, en poraz mu je prizadejal Srb Novak Đoković. Nedeljski poraz je bil še posebej boleč, saj se je zgodil na razprodanem osrednjem igrišču najbolj prepoznavnega teniškega turnirja na svetu, pred domačimi navijači, ki so s huronskim navijanjem pozdravili vsako njegovo dobljeno točko.

Večina, na čelu s samim Murrayjem, je prepričana, da je odigral svoj najboljši finale grand slama, a pač naletel na predobrega nasprotnika. Tokrat mu je prvič uspelo osvojiti niz, prvič pa se je tudi zgodilo, da je 25-letni Škot pokazal svoja čustva. Ob slovesnem govoru na podelitvi pokalov ni mogel zadržati solz. "Mislim, da Murray odlično prenaša pritisk tu v Wimbledonu. Globoko v sebi resnično verjamem, da bo dobil grand slam in to ne le enega. Iz srca mu privoščim vse najboljše. Zelo trdo dela," je poudaril 30-letni Roger Federer.

Dvoboj odločila ena žogica?

Po briljantnem tretjem in četrtem nizu Federerja, ki se v dvoranskem tenisu znajde kot riba v vodi – na začetku tretjega niza so namreč osrednje igrišče v Wimbledonu zaradi dežja pokrili, zaradi česar so pogoji za igranje postali zelo podobni dvoranskim –, se verjetno malo ljudi spomni, da je imel Murray veliko priložnost, da si zagotovi težko ulovljivo prednost. V drugem nizu pri izidu 4:4 je imel dve zaporedni brejk žogici. Prvo bi lahko izkoristil, a je zgrešil razmeroma lahek forhend. To je bilo obdobje v dvoboju, ko je bil za spoznanje boljši igralec.

Če bi Murray naredil brejk, bi povedel s 5:4 in serviral za zmago tudi v drugem nizu. Glede na to, da je bil izjemno zanesljiv ob svojem začetnem udarcu, bi verjetno povedel z 2:0 v nizih. "Če bi izkoristil eno od tistih dveh brejk žogic, bi bil verjetno dvoboj njegov. Mislim, da se po zaostanku z 0:2 v nizih pred takšno podporo britanskih navijačev tudi Federer ne bi mogel več vrniti," je menil nekdaj wimbledonski šampion, v času Wimbledona pa strokovni komentator na britanski televiziji BBC, Boris Becker. Nemec je bil tudi navdušen nad čustvenim izlivom Murrayja. To po njegovo pomeni, da si zelo prizadeva in želi uspeha, kar je tudi prava pot za dosego cilja.

Ne spreglejte