Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
12.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 12.39

8 let

Federer se je izvlekel, Jankovićeva brez četrtfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer se je po preobratu s Tommyjem Haasom uvrstil v četrtfinale in ohranil upanje na osvojitev pariškega turnirja, ki mu še manjka v zbirki ''grand slamov''.

Drugi nosilec v moški konkurenci Roger Federer, ki se mu po nepričakovanem izpadu ''večnega'' tekmeca Rafaelu Nadala nasmiha veliko lažja pot k osvojitvi tako želenega naslova zmagovalca odprtega prvenstva Francije, je v osmini finala naletel na razpoloženega Tommyja Haasa. Izkušeni Nemec je dobil uvodna niza, predstava Švicarja pa je bila daleč od vrhunske, ki jo je v francoski prestolnici nudil v minulih dneh. Ko je nepostavljeni Haas v tretjem nizu v tretjem nizu pri rezultatu 4:4 izgubil začetni udarec, je ''Fed-Express'' povzdignil raven igre, nato zlahka dobil četrti niz v 21 minutah, veličasten preobrat pa kronal še z gladkih 6:2 v petem, odločilnem nizu.

Četrtfinale si je v ponedeljek priigral tudi šestnajsti nosilec turnirja, Španec Tommy Robredo, ki je v štirih nizih premagal Nemca Philippa Kohlschreiberja. Domače ljubitelje tenisa pa je užalostil deveti nosilec Francoz Jo-Wilfried Tsonga, ki je po porazu s peto postavljenim Argentincem Juanom Martinom Del Potrom že končal s tekmovanjem. Francosko čast rešuje Gael Monfils, ki je presenetljivo gladko izločil Američana Andyja Roddicka.

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki je lani v Parizu priznala premoč Katarini Srebotnik, je za preboj v četrtfinale in zmago nad Aleksandro Wozniak potrebovala le 53 minut. ''Črna gazela'' je največji turnir na svetu na peščeni podlagi osvojila pred sedmimi leti. Druga nosilka letošnjega pariškega spektakla, ki je na zadnjih treh turnirjih za nagrado grand slam (na US Opnu in odprtem prvenstvu Avstralije je zmagala) dobila 18 zaporednih dvobojev, se bo v četrtfinalu pomerila z Rusinjo Svetlano Kuznjecovo. Nekdanja zmagovalka odprtega prvenstva ZDA je do dvoboja s Poljakinjo Angieszko Radwansko tekmicam predala le 11 iger, v ponedeljek pa je za preboj med osem najboljših potrebovala tri nize.

Poslovila se je tudi že peta nosilka pariškega turnirja, Srbkinja Jelena Janković, ki je morala priznati premoč 19-letni Romunki Sorani Cirstei, medtem ko se je Avstralka Samantha Stosur z zmago s 6:1 in 6:2 nad domačinko Virginie Razzano pravzaprav sprehodila v četrtfinale.

Ne spreglejte