Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
13. 11. 2013,
10.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Janko Tipsarević

Sreda, 13. 11. 2013, 10.40

6 let, 7 mesecev

Đoković poln energije, Tipsarević pod vprašajem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugi igralec sveta in zmagovalec zaključnega turnirja v Londonu, Novak Đoković, je pripravljen na finalni dvoboj Davisovega pokala, čeprav je za njim dolga sezona.

Srbska reprezentanca bo v Beogradu igrala proti lanskim zmagovalcem Čehom. Đoković je po dolgi sezoni že precej utrujen, vendar kot sam pravi, za svojo državo zmeraj igra s posebno energijo in iz sebe iztisne zadnje atome moči.

"Imamo zelo težkega nasprotnika, saj so branilci lanskega naslova. Davisov pokal je edino ekipno tekmovanje v našem športu in takrat na dan pride posebna energija, ki mi da še dodatnih moči," je uvodoma dejal Nole, ki je poleg zaključnega turnirja zmagal še na OP Avstralije, v Wimbledonu se je prebil do polfinala, na OP Francije pa je izgubil v polfinalu. Ima pa tudi tri zmage na turnirjih serije masters.

"Dejstvo je, da je za mano izredno dolga sezona in da sem že zelo izčrpan. Vendar sam bog ve, ali bomo imeli sploh še kdaj možnost zmagati v Davisovem pokalu na domačih tleh."

27-letni Đoković ima od zaključnega turnirja v Londonu le tri proste dneve. Podobno je bilo že pred polfinalom Davisovega pokala, ko je moral štiri dni po OP ZDA že braniti barve svoje države. "V teh dneh sem se skušal čim bolj spočiti in se kar najbolje pripraviti na dvoboje."

Bo Tipsarević sploh igral?

S srbskega tabora pa ne prihajajo najbolj spodbudne novice. Pod velikim vprašajem je nastop drugega igralca Janka Tipsarevića, ki se že dlje časa ubada s kronično poškodbo pete. "Končno se je začel naslanjati na nogo in lahko že opravlja malo težje treninge. Prekmalu je še, da bi lahko podali končno oceno. Vseskozi spremljamo situacijo, končna odločitev pa bo padla pred žrebom," je povedal zdravnik srbske ekipe Zdeslav Milinković.

Zagotovo pa za ekipo ne bo igral Viktor Troicki, ki je bil pred časom kaznovan na 12 mesecev prepovedi igranja na vseh turnirjih.

Ne spreglejte