Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2022,
12.56

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

13

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 5. 10. 2022, 12.56

1 leto, 6 mesecev

Novak Đoković in OP Avstralije

Đoković bi lahko prišel, a ostajajo previdni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

13

Novak Đoković | Novak Đoković je moral pred devetimi meseci zapustiti Avstralijo, ker ni izpolnjeval pogojev za vizum. | Foto Guliverimage

Novak Đoković je moral pred devetimi meseci zapustiti Avstralijo, ker ni izpolnjeval pogojev za vizum.

Foto: Guliverimage

Iz Avstralije prihajajo spodbudne novice za Novaka Đokovića, enega najboljših teniških igralcev vseh časov. Craig Tiley, direktor OP Avstralije, je namignil, da bi Srb januarja prihodnje leto lahko zaigral na prvem turnirju za grand slam.

Po dveh sodnih postopkih je moral zapustiti Avstralijo

Še zelo živa je letošnja kalvarija Novaka Đokovića, ko je moral tik pred OP Avstralije zapustiti državo, saj ni izpolnjeval pogojev za vstop v deželo tam spodaj. Primer je dobil ne samo športne, ampak tudi svetovne razsežnosti. Srb je dvakrat pravico iskal na avstralskem sodišču, a je to na koncu odločilo, da mora zapustiti državo. Posledično ni mogel igrati na OP Avstralije, na katerem je zmagal devetkrat v karieri.

Craig Tiley upa, da bodo januarja prihodnje leto prišli vsi najboljši. Bo med njimi tudi Đoković? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Craig Tiley upa, da bodo januarja prihodnje leto prišli vsi najboljši. Bo med njimi tudi Đoković? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Smo na dobri poti"

Po sodnem postopku so poleg tega, da je moral Đoković zapustiti Avstralijo, odločili, da v Avstralijo ne smo vstopiti tri leta. A zdaj kaže, da se stvari odvijajo v prid srbskemu športnemu zvezdniku. Avstralski mediji namreč poročajo, da mu bodo odpravili prepoved vstopa v Avstralijo in da bo lahko igral v Melbournu.

To je namignil tudi Craig Tiley, direktor avstralskega turnirja. "Smo na dobri poti, da bomo imeli na turnirju vse najboljše igralce."

Menjava avstralske vlade in drugačni časi

V tem času se je v Avstraliji zamenjala tudi vlada in od nje bo odvisno, ali bodo 21-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam odpravili vizumsko prepoved. "Zdaj smo v popolnoma drugih časih kot pred devetimi meseci. Ljudje svobodno potujejo po vsem svetu, zato upamo, da bomo januarja imeli vse najboljše igralce," je še povedal Tiley.

Novak Đoković je letos zmagal na turnirju v Wimbledonu. | Foto: Reuters Novak Đoković je letos zmagal na turnirju v Wimbledonu. Foto: Reuters

Ostajajo previdni

Kljub temu ostajajo določeni dvomi o prihodu Đokovića. Ta je junija med OP Francije dejal, da še ne ve, ali mu bo uspelo dobiti vizum za Avstralijo. Očitno sta po letošnji kalvariji obe strani še zelo previdni pri napovedih.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković: Mama bo zagotovo jokala #video
Ne spreglejte