Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2013,
11.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andy Murray OP ZDA

Sreda, 28. 8. 2013, 11.46

7 let, 12 mesecev

Del Potro in Murray v drugem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na OP ZDA je tretji tekmovalni dan krojil dež. Branilec naslova Škot Andy Murray ni imel težav s Francozom Michelom Llodro, prvo oviro je preskočil tudi Juan Martin Del Potro.

Murray je lani na OP ZDA dosegel svoj prvenec, ko je osvojil svoj prvi turnir za grand slam. 26-letni teniški igralec je letos dobil še prestižni turnir v Wimbledonu. Po besedah nekaterih je Škot zelo osredotočen na svojo igro in eden glavni kandidatov, da ponovi lanski uspeh. Čeprav je Murray odraščal čez lužo, se na tem turnirju počuti zelo domače. Verjetno tudi zato, ker je na tem prizorišču naredil veliki preboj. Andy, ki je Llodraja premegal še četrtič v štirih dvobojih, ima letos v svoji statistiki 38 zmag in sedem porazov.

Kot drugi par sta na osrednje igrišče stopila Juan Martin del Potro in Guillermo Garcia-Lopez. Del Potro je svoj edini turnir za grand slam dobil prav na OP ZDA leta 2009. To sezono Argentinec kaže izjemno formo, vendar je imel z Guillermom Garcio-Lopezom, ki se bolj domače počuti na peščeni podlagi, kar precej težav. Kljub temu je zabeležil še 35 zmago v sezoi, pred nasprotniki pa je klonil 11.

Veliko zanimanja je požel tudi dvoboj odhajajočega domačina Jamesa Blaka, ki je v ponedeljek naznanil, da se po tem turnirju poslavlja od profesionalnega tenisa. Američan se je v prvem krogu pomeril s Hrvatom Ivom Karlovićem, izjemno izenačena tekma pa se je po petih nizih končala v korist neusmiljenega Hrvata.

Potem ko je Grega Žemlja končal dvoboje med posamezniki, je nastopil še v paru z Avstralcem Marinkom Matoševićem. Priznala sta premoč Nikolaju Davidenku in Mihailu Elginu iz Rusije. Slovensko-avstralska naveza je prvi niz dobila s 6:1, nato je dvoboj prekinilo slabo vreme, v nadaljevanju pa sta bolje zaigrala Rusa in napredovala v drugi krog.

Ne spreglejte